Eger SBS Eszterházy: szerda este elesett a Budakalász

2017.12.13

Újfent megmutatták sportemberi nagyságukat az Eger SBS Eszterházy játékosai, és nagyszerű kézilabdát bemutatva szolgálták ki az értük tűzbe menő drukkereket. Újabb NB I-es csapatként a Budakalász is az egri várvédők áldozatául esett.

Eger SBS Eszterházy – CYEB Budakalász 29–26 (16–13)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 650 néző. V.: Andorka, Hucker.

Eger: STOCHL 2 – Lezák 4, Radojevics 2, PETRO 2, KISS G., DOBÓ ZS. 6, Antl 3. Csere: AFLITULIN 7 (3), BAJORHEGYI, Szepesi, Vaskó 2, Füzi 1.
Edző: Tóth Edmond

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/1.

Egri szempontból nem indult túl jól a találkozó, a 6. percben már 4–1-re vezetett a vendégcsapat. Ahogy egyre inkább érte el az üzemi hőfokot az egri gépezett, úgy csökkent a mieink hátránya. A 12. és a 17. perc között 5–8-as állásról 10–8-ra módosította az eredményt a házigazda, s a folytatásban már nem is engedték ki a kezeik közül a vezetést Kiss Gergőék – részletezi a meccset Sike Károly a handballeger.hun.

Támad az Eger (Fotó: Lénárt Márton)

A kalásziak eközben a svéd Emil Berggrent és Fekete Dávidot sérülés, míg Czina Józsefet az Aflitulinnal történt sportszerűtlensége után piros lap miatt veszítették el. A Pest megyeiek szemmel láthatóan a háromgólos hátrány ellenére sem akartak lemondani a pontszerzésről, s ezért mindent meg is tettek. Folyamatosan ott lihegtek az egriek nyakán, sőt a 43. percben hosszú idő után ismét döntetlen állás (19–19) szerepelt az eredményjelzőn.

Dobó Zsolt mellett leginkább Inal Aflitulin remekelt, a két játékos összesen tizenegy gólt szerzett az első harminc percben.

A fene tudja honnan, de a vendéglátók mindig tudtak új erőt meríteni, s rendre akadt olyan játékos, aki lehervasztotta a kalásziak hitét. A hajrában ugyan még egygólos különbség is mutatkozott (27–26), de többre már nem futotta Nagy Bencééktől. Az utolsó négy találatunkból kettőt Richard Stochl szerzett, aki nagyszerű védése után a pályán átívelve juttatta a labdát a vendégek üresen maradt kapujába. Az Eger SBS Eszterházy NB I-es csapatként először győzött a Budakalásszal szemben.

az eredeti hír itt elérhető