Átlagáron árulják a lakásokat Egerben

2017.12.19

Az Egrinapok talált egy érdekes összesítést a Portfolio.hu-n, mely a hazai megyeszékhelyek ingatlanainak átlagárait állította sorrendbe az OTP Lakóingatlan Értéktérkép 2017 című elemzés alapján.

Az átlagolt eredményekkel, ahogy mindig, úgy most is érdemes óvatosan bánni, hiszen a valóságról csak részben képesek visszajelzést adni. Tény mindenesetre, hogy viszonyításhoz mindenképp megfelelőek – olvasható az egrinapok.hu oldalon.

Fotó: pixabay.com

A rövid elemzést a négyzetméter árakkal kezdik, hogy már lássuk is: Egerben az átlagon belül is átlagos áron vehetünk lakásokat. Városunkban 180 ezer forint körüli négyzetméteráron mennek a lakások, ezzel a 10. helyen állunk a megyeszékhelyek közt. 9 város van előttünk és 8 mögöttünk, ennél aligha lehetnénk átlagosabbak. A legdrágább megyeszékhely Győr, a legolcsóbb pedig Salgótarján. Érdekesség, hogy Nyíregyháza előttünk van a sorban, Zalaegerszeg, Szekszárd és Kaposvár viszont mögöttünk, pedig a földrajzi elhelyezkedés mást sugallna róluk. Az ingatlanárak alakulásában a város gazdasága és élhetősége játsszák a két döntő szerepet.

A diagrammokért, valamint a további részletekért, kattintsatok az Egrinapok oldalára.

az eredeti hír itt elérhető