Új-zélandi önkéntes tűzoltók látogatták meg az egri laktanyát

2017.12.22

Új-zélandi önkéntes tűzoltók látogatták meg az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot szerdán.

McPherson Judit, férje Russel és fia Péter, az új-zélandi Aucklandból érkeztek a laktanyába. Judit egri származású, 2003-ban telepedett le Új-zélandon és családjával hazalátogatott a napokban. A házaspár önkéntes tűzoltóként is tevékenykedik az Aucklandhoz közeli Kumeu városban – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Fotó: Eger HTP

Egyébként mindketten tanárok, Judit a helyi egyetemen, Russel pedig egy középiskolában tanít. Russel már több mint húsz éve tűzoltó, rajparancsnok, Judit pedig négy éve csatlakozott az önkéntes tűzoltósághoz.

Amikor a hazautazásukat tervezték, elhatározták, hogy meglátogatják az egri tűzoltóságot. Nagyon tetszett nekik a laktanya, az itteni tűzoltó gépjárművek és felszerelések. Megállapították, hogy sok a hasonlóság az ő általuk használt technikákkal és felszerelésekkel. Megtekintették a laktanya emlékszobájában kiállított régi tűzoltó relikviákat, majd végignéztek egy próbariasztást, és kicsit beszélgettek a szolgálatban lévő tűzoltókkal is.

Fotó: Eger HTP

A vendégek meséltek az új-zélandi tűzoltóságról, beavatkozásokról, az ottani szabályokról is. Megtiszteltetés volt számunkra hogy a világ másik végéből érkezett önkéntes tűzoltók, még ha csak egy rövid időre is, de betekinthettek az egri tűzoltók mindennapjaiba, igazi élmény volt vendégül látni őket.

az eredeti hír itt elérhető