Adomány lett az adventi bögrék árából

2017.12.23

Közel 400 ezer forint értékben kerültek új eszközök a Családok Átmeneti Otthonába.

Új mosógépet, szárítógépet és egy nagy képernyős televíziót kapott ajándékba még karácsony előtt a Családok Átmeneti Otthona. Az adományokat az Eger Advent szervezője, a Média Eger Kft. adta át. Az akcióhoz az Eger Sikeréért Egyesület is csatlakozott, így az ünnepet az otthonban töltő családok is kaphattak személyes ajándékot – tájékoztatott a Média Eger Nonprofit Kft.

Fotó: Média Eger Nonprofit Kft.

Bárki segíthette az akciót, aki vásárolt az idei Eger Advent bögrékből, egy bögre után ugyanis 250 forint került egy jótékonysági alapba. Az így összegyűlt pénzből idén a Családok Átmeneti Otthonát támogatták a szervezők. Az ajándékokat Antal Anett, a rendezvényt szervező Média Eger Kft. igazgatója adta át. Egy új mosógép, szárítógép és egy televízió is komfortosabbá teszi az életet mostantól az otthonban.

– Talán a Családok Átmeneti Otthonára kicsit kevesebb figyelem hárul, amikor támogatásról van szó, pedig létfontosságú munkát végeznek a város életében, hiszen olyan családoknak adnak átmeneti szállást, akiknek nem lenne más lehetőségük. Nagyon-nagyon fontos az a munka amit ők végeznek, úgyhogy mi úgy gondoltuk, őket támogatjuk – mondta Antal Anett.

Az akcióhoz az Eger Sikeréért Egyesület is csatlakozott, akik segítségével személyre szóló ajándékcsomagokat kaptak az ünnepet bent töltő családok. A csomagokat Szécsi Zoltán olimpikon, az Eger Sikeréért Egyesület alapító tagja adta át.

Fotó: Média Eger Nonprofit Kft.

– Én úgy gondolom, hogy a karácsonyi jótékonykodás ráirányítja a figyelmet arra, hogy mennyit nem jótékonykodtunk egész évben. Arra szeretnék mindenkit kérni, aki teheti, ne csak karácsonykor hanem egész évben gondoljon a rászorulókra – nyilatkozta a sportoló.

A Családok Átmeneti Otthona 38 férőhelyes, 12 szobában tudnak akár teljes családokat is fogadni. Az idei karácsonyon többen is segítették az intézményt. Például a Egererdő Zrt., a Marján Cukrászda, valamint pénteken a Média Eger Nonprofit Kft. és az Eger Sikeréért Egyesület adta át adományait.

– Fontos, hogy ezeknek a nehéz sorsú családoknak szebbé tudjuk tenni ezt a karácsonyt, mert sokan kilakoltatási, anyagi gondokkal küzdenek, számukra nehéz az ünnepekre, ajándékozásra gondolni – mondta Bartókné Mihály Alíz az egri Családok Átmeneti Otthona szakmai vezető.

az eredeti hír itt elérhető