Pályazati támogatást kaptak az önkéntes tűzoltók

2017.12.28

A központi költségvetésben a tavalyihoz hasonlóan hatszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Heves megyében az önkéntes szervezetek pályázhattak többek között tűzoltóeszközökre és felszerelésekre, védőruházatra, működési költségek finanszírozására, valamint a tagok oktatására és vizsgáztatására és szertárfelújításra is.

Huszonegy önkéntes tűzoltó egyesület több mint tizenhat millió forintnyi hozzájárulásra tett szert. Az átadó ünnepségen több mint tíz millió forintnyi felszerelést vettek át az önkéntes tűzoltók, majd három millió forintnyi értékben pedig szertár felépítésre és felújítására, szintén közel három millió forintot pedig működésük költségének támogatására kaptak – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázaton elnyert felszereléseit Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője ünnepélyes keretek között adta át a mai napon, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Fotó: heves.katasztrofavedelem.hu

Mostanra a biztonság fogalma felértékelődött, egyre nagyobb szükség van az önkéntesekre, akik maradéktalanul támogatják a hivatásos erők munkáját. Ismerik a helyi sajátosságokat és növelik a településükön élő emberek biztonság érzetét. Az egyesületek tagjai önként, fizetség nélkül, szabadidejükben működnek közre a területükön a tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátásában, éppen ezért köszönet illeti munkájukat.

az eredeti hír itt elérhető