Kilencszázmillió forintból fejlesztik a Berva-völgyi iparterületet Felsőtárkányban

2018.01.10

A beruházás közel félmilliárd forintos támogatáshoz jut a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából – jelentette be Nyitrai Zsolt, a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott, a település és a térség országgyűlési képviselője szerdán a helyszíni sajtótájékoztatón Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármesterének társaságában.

Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint a Heves megyei település történetének legnagyobb ipari projektje keretében felújítják a 27 hektáros terület infrastruktúráját, hogy növekedhessen a  hasznosított terület.

A fejlesztés-sorozat a tervek szerint több száz új munkahely létrehozásához teremti meg a feltételeket – emelte ki Nyitrai Zsolt.

Juhász Attila Simon és Nyitrai Zsolt – Fotó: Nemes Róbert

Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere hangsúlyozta, 15 évig gyakorlatilag nem történt itt semmi, most pedig az önkormányzat élére állt a dolognak. Reményei szerint a munka ebben az évben megkezdődhet és a várhatóan két év alatt megvalósuló fejlesztések megteremtik a terület teljes hasznosításának lehetőségét, amely a helyiadó-bevételek növekedését hozhatja, és így a község önkormányzata számára is jó befektetés.

A gratuláció pillanata – Fotó: Nemes Róbert

Hozzátette, még hatalmas potenciál van a területben, így bízik a további fejlesztési lehetőségekben.

az eredeti hír itt elérhető