Férfi kézilabda – Ligakupa meccsel kezdik az új esztendőt

2018.01.11

A K&H Liga küzdelmei február 3-án folytatódnak az Eger SBS-Eszterházy férfi kézilabda csapatának számára, ám ettől függetlenül sorozatban játssza mérkőzéseit Tóth Edmond legénysége.

A Magyar Kupa mellett a Ligakupában is várnak fellépések az egriekre – írja az Agriasport. Két hét alatt négy összecsapáson lesznek érdekeltek kéziseink a sorozat C-csoportjában, ahová még a Gyöngyös és a Balmazújváros kapott besorolást.

Az idei első megmérettetés egyben megyei rangadó lesz, hiszen pénteken 18 órai kezdettel a B.Braun Gyöngyös lesz az ellenfél.

Az idegenben esedékes találkozón lesznek hiányzói a megyeszékhelyi alakulatnak. A Ligakupára érvényes kiírás szerint mindössze kettő idegenlégiós szerepeltethető, azonban az egrieknél csupán Inal Aflitulin lép pályára nem magyar játékosként. Petro, Antl és Radojevics hazája válogatottjánál tartózkodik, Richard Stochl pedig kímélő üzemmódban lesz. További hiányzó lesz még Tóth Edmond is, a tréner ugyanis Horvátországban van továbbképzésen.

A Ligakupa meccsek kiváló felkészülési lehetőséget kínálnak a résztvevő csapatok számára. Az Eger SBS-Eszterházy jó emlékeket őriz a sorozatot illetően, az idei kiírást címvédőként kezdik. A C-csoport nyitó találkozóját novemberben már lejátszották, azon a Balmazújváros 31-25-re verte a Gyöngyöst.

Ligakupa: C-csoport, 1. forduló

Gyöngyös, 2018.01.12.(péntek) 18 óra
B.Braun Gyöngyös – Eger SBS-Eszterházy

Az egriek további csoportmérkőzései:

2018. január 20 (szombat) 18 óra
Balmazújvárosi KK – Eger SBS-Eszterházy

2018. január 23 (kedd) 18 óra
Eger SBS-Eszterházy – Balmazújvárosi KK

2018. január 26 (péntek) 18 óra
Eger SBS-Eszterházy – B.Braun Gyöngyös

az eredeti hír itt elérhető