Ringbe szállnak áprilisban – itt a lista, kik akarják képviselni Egert

2018.01.11

Összegyűjtöttük, hogy mely párt színeiben kiknek a neveivel találkozhatunk jó eséllyel a szavazólapokon április 8-án.

Mint azt már megírtunk, április 8-ára tűzte ki az államfő az országgyűlési választások időpontját. Hamarosan elkezdődik az ajánlások gyűjtése: ötszáz választókerületi választópolgár ajánlása kell ahhoz, hogy valaki egyéni választókerületben jelölt lehessen. A gyűjtőmunkára március 5-ig lesz ideje a politikai ambíciókat dédelgetőknek.

Megnéztük, kiknek a nevei szerepelhetnek jó eséllyel az egri listán.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Demokratikus Koalíció (DK) úgy döntött, hogy nem indul egymással szemben az egyéni választókerületekben. Az alku eredményeként Egerben a DK állít közös jelöltet. Erről itt írtunk, de akkor még nem volt ismert, hogy kinek a javára lép vissza az MSZP parlamenti képviselője, Korózs Lajos. Azóta változott a helyzet, a DK jelöltje Kertészné Kormos Noémi lesz.

Az LMP színeiben Komlósi Csaba indul az országgyűlési választásokon Egerben, vagyis az 1. számú választókerületben – még decemberben adtunk hírt erről.

A Fidesz országos választmánya várhatóan január 16-án dönt az egyéni képviselő-jelöltek névsoráról. Egerben az előzetes információk szerint a jelenlegi parlamenti képviselő, Nyitrai Zsolt indul ismét.

A Jobbik még nem hozta nyilvánosságra  a jelöltlistát, de  vélhetően Mirkóczki Ádám száll ringbe Egerben a párt színeiben.

A Momentum Mozgalom is megnevezte jelöltjeit, megyénk 1-es egyéni választókerületében (ehhez tartozik Eger) Tóth Zoltán lett a párt jelöltje. Interjúnk itt olvasható a jelölttel.

az eredeti hír itt elérhető