Íme a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díjazottjai!

2018.01.12

Csütörtökön rendezték meg a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóját, ahol átadták a kamarai díjakat.

Ahogy korábban megírtuk, a rendezvényen részt vett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, aki előadást tartott.

Az előadások után átadták a kamarai díjak, íme a lista:

Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesült a Sárvári Kft. Sárvári Cukrászda és Fagyizó.

Az 1927-ben Sárvári Kálmán alapította cukrászda a mai napig családi vállalkozásként működik Eger belvárosában, mely nem csak az egriek, de a városba látogató turisták is kedvelt vendéglátó helye. A szakmai megmérettetéseken, versenyeken elért eredmények, díjak is bizonyítják az utódok szakmai elhivatottságát, az „ősöktől örökölt” mesterség tiszteletét immáron negyedik generáción keresztül.

Halász Zsuzsanna tulajdonos . Fotó: Nemes Róbert

Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesül az Élpak Zrt.

Palik Tibor már a 80-as évek végére visszavezethetően kezdte meg tevékenységét, mely mára több elkülöníthető ágazattá nőtte ki magát, a palackozástechnikai célgép gyártás, turisztikai, idegenforgalmi szolgáltatás, ásvány-, gyógyvíz palackozás, forgalmazás. Többek között Sástó térségének fejlesztése, a parádi víz márkanév ismerté tétele is nevéhez fűződik.

Parragh László, Palik Tibor és dr. Bánhidy Péter – Fotó: Nemes Róbert

Heves Megye Innovatőre Díjban részesül Képe Tibor a Prémium Autóház Kft. ügyvezető igazgatója.

Képe Tibor a vállalkozás ügyvezetőjeként folyamatosan fejleszti a Hyundai márka kereskedés és szerviz szolgáltatásait. Hamar felismerve a járműiparban és a közlekedésben zajló új trendeket Heves megyében elsőként tette is elérhetővé a legkorszerűbb hibrid és elektromos üzemű gépkocsik kereskedelme mellett a szervizelését is. Ehhez folyamatosan fejleszti a vállalkozás telephelyét, elektromos töltőállomás kiépítésével, korszerű gépekkel, műszerekkel és munkavállalói szakmai továbbképzésével.

Parragh László, Képe Tibor és dr. Bánhidy Péter – Fotó: Nemes Róbert

Kamarai Munkáért Díjban részesül Bíró Ferenc, az AGRIA COLOR Kft. ügyvezető igazgatója.

A Kft. több mint két évtizede végzi tevékenységét személygépkocsik és haszongépjárművek autófestékeinek és segédanyagainak ehhez tartozó technológiák forgalmazásával. A cég megalakulása óta tagja a kamarának. Bíró Ferenc köztestületi munkájaként számtalan javaslatot fogalmazott meg az autós szakmák, és a vállalkozások szakmai munkájának megkönnyítése érdekében.

Csontos Sándor, a Magyar Külkereskedelmi Bank Egri Fiókjának igazgatója.

Kiemelkedő szerepet vállal a Széchenyi Kártya program kapcsán a vállalkozások gazdasági helyzetének könnyítése, fejlődése érdekében, felhasználva azon lehetőségeit is, melyet a Magyar Közgazdasági Társaság és helyi VOSZ szervezetben végzett munkája kínál. Az általa vezetett MKB Bank egyike a kamarával aktívan együttműködő pénzügyi szervezeteknek.

Parragh László, Csontos Sándor és dr. Bánhidy Péter – Fotó: Nemes Róbert

Nagy Norbert, a Centervill Kft. ügyvezető igazgatója.

Nagy Norbert 1997-óta testvérével Nagy Zsolttal vezeti a CENTERVILL Kft-t, melynek profilja épületvillamossági szerelés. A cég kezdetektől biztosítja villanyszerelő tanulók képzését, gyakorlati képzőhelyként. Rendszeresen működik együtt a kamarával szakmai programokban a hatvani térségben, az e-napló bevezetésével kapcsolatosan segítette a térség vállalkozásait, rendszeres helyszíne a vállalkozói napoknak, üzemlátogatásoknak.

Kármán Árpád, az Arboréta Kft. ügyvezető igazgatója.

A családi vállalkozásként 20 éve alakult Arboréta Kft. plexi termékek készítésével, forgalmazásával foglalkozik. Kármán Árpád a cég ügyvezetője szervesen vesz részt a kamarai munkában, szakmai programok kezdeményezője, támogatója.

Kiss Attila a Csollány Kft. ügyvezető igazgatója.

Kis Attila több mint 10 éve végez Gyöngyösön mérnöki tevékenységet. Fő profiljuk az épületgépészeti tervezés, kivitelezés, valamint postai, futárpostai tevékenység, újság kiskereskedelem. Fontosnak tartja a munkaerő utánpótlás nevelést, így számos tanulót képzett az évek során. Mind szellemileg, mind szakmailag folyamatosan és töretlenül segíti a kamara szakmai munkáját. Gyöngyös térségében vállalkozások működését elősegítő kamarai programok kezdeményezője, megvalósítója.

Urbán Orsolya a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési referense. 

Urbán Orsolya a HKIK szakképzési feladatában kiemelt szerepet betöltő mesterképzés és vizsgáztatás megyei léptékű lebonyolítását végzi, a gyakorlati oktatók kamarai felkészítésében tevékenykedik közel 13 éve.

Parragh László, Urbán Orsolya és dr. Bánhidy Péter – Fotó: Nemes Róbert

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesül Molnár György az IQ Pont Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő iskola igazgatójaként figyelme és munkássága középpontjában felelősségen alapuló személyiség fejlesztés, a képességeken alapuló szakképzés, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása áll. A régióban egyedüliként oktatott nyomdaipari szakirányú képzéssel az iskola meghatározó képzési kínálattal rendelkezik.

Dányi Imre az Egri Szakképzési Centrum Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium szakoktatója.

Dányi Imre az intézmény szakoktatója hegesztő szakmában, közel 40 éve. A tanulók gyakorlati képzését 25 éve végzi nagy-nagy odaadással és szeretettel.  Tanulóit nem csak a szakmára, a szakma szeretetére, de az életre is neveli. Kezei közül több száz hegesztő diák került a munka világába.

Balogh Tamás, egyéni vállalkozó a gyöngyösi 80-as Cukrászüzem tulajdonosa.

A dinamikusan fejlődő családi vállalkozás nagy hangsúlyt fektet a szakembergárdára, mestercukrász oktatóval is rendelkeznek. A tanulók szívesen vesznek részt a gyöngyösi 80-as Cukrászüzemben folyó gyakorlati képzésben. Tanulóképzéssel kapcsolatos munkájukat kitartóan és példamutatóan végzik. A közelmúltban közel 30 cukrász tanulót tanított meg a szakma rejtelmeire.

Szilákné Balajti Katalin az Eötvös József Református Oktatási Központ igazgatóhelyettese.

Az iskola szakképzésért felelős igazgatóhelyetteseként sok éve dolgozik a hátrányos helyzetű hevesi térségben folyó szakmai képzés megtartásáért, fejlesztéséért. Jó kapcsolatot ápolva együttműködik a térség gazdasági szereplőivel és a kamarával az utánpótlás nevelés biztosításában, a gyerekek felzárkóztatásában és szakmai pályára állításában.

Szakmai tanárként is sikereket könyvelhet el, amit a 2017. évi Szakma Kiváló Tanulója Verseny eredménye is mutat, az általa felkészített női szabó tanítványa országosan 9. helyezést ért el.

Kovácsné Ózsvári Szilvia az SBS Kft. HR vezetője.

A cég HR vezetőjeként munkássága alatt, koordinálásával indult el a gépipari duális gyakorlati képzés, melyben saját tanműhely kialakításával és a pályaorientációba való bekapcsolódásukkal a gépipari duális gyakorlati képzés bázisává váltak Heves és környékén mind a középfokú, mind a duális felsőoktatási képzés területén.

Több mint két évtizedes munkásságáért ezüst koszorús oklevelet vehet át Szabó Zoltán a Szépítész Eger Kft. ügyvezetője kőműves szakmában.

Mindenkinek szívből gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk.

A díjazottak – Fotó: Nemes Róbert

Ezek után a Korrekt Partner védjegyek átadása következik.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2011-es évben hozta létre a Korrekt Partner Védjegyét a tisztességes kereskedői és szolgáltatói magatartás elismeréseként, a jelenleg védjeggyel rendelkező vállalkozások száma 117, amely 213 kereskedő, illetve szolgáltató egységét jelenti. A mai napon újabb 9 vállalkozás részére, 10 védjegy kerül átadásra.

Korrekt Partner Védjegyet vehetett át:

– Az AC/Alliance Kft. a Hatvanban található American Corner Grill and Bar étterme kézműves ételeikkel, speciális steakjeikkel, kedves kiszolgálásukkal alapozták meg jó hírüket Egertől Budapestig.

– Bakondi István László egyéni vállalkozó a felsőtárkányi karosszériajavító műhelyében a javítás mellett, a „háztól-házig”, illetve a „bér- vagy csereautó” kényelmi szolgáltatásával teszi még könnyebbé ügyfelei életét.

– Balázs Szerszámház és Szerviz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. gyöngyösi üzletükben nagy hangsúlyt kap a biztonság, így ingyenes szaktanácsadással, illetve érintésvédelmi felülvizsgálattal segítik vásárlóikat.

– Kővári Tamás hatvani építőipari egyéni vállalkozó, mester, kinek keze munkáját számos családi ház és önkormányzati épület hordozza.

– A Mádava Góvinda Kft. egri Govinda étterme a vegetáriánus és vegán táplálkozást képviselve az egészséges életmód elkötelezett támogatója.

– Dr. Potsay Csaba személyszállítással foglalkozó egri egyéni vállalkozó – aki teljes „buszszélességgel” hirdeti az Eger környéki látnivalókat és értékeket.

– Távfelügyelet Support Kft. Az egri telephelyű biztonságtechnikai, távfelügyeleti szolgáltatást nyújtó vállalkozás országos lefedettséggel védi ügyfelei értékét.

– A Gyöngyplast Kft. Gyöngyösön található két tapétaboltjából kevesen távoznak üres kézzel.

az eredeti hír itt elérhető