Változások a vérvételi ambulancián

2018.01.13

Nemcsak a vérvételi ambulancia­ helyszíne, hanem a központi laboratórium is megújult.

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház rendelőintézetének első emeletére költözött a vérvételi ambulancia, melynek megújulásáról a központi laboratórium osztályvezető főorvosa, dr. Szoboszlay István adott tájékoztatást a heol.hu oldalnak. Elmondta, az egyik legfontosabb újítás a betegbehívó rendszer lesz.

– Odabent vérvételi bokszok fogadják a betegeket, s komfortérzetüket tovább növeli az is, hogy a jól megvilágított termeket légcserélő és klimatizálóberendezésekkel is felszerelték. A vérvételt követően a betegek ugyanezen a helyszínen megvárhatják, hogy a szúrás helyén a vérzés megszűnjön. A vizeletminták átadása már egy átadóablakon keresztül történik. A fejlesztések során egy olyan csőpostát is kiépítettek, melynek köszönhetően a levett minta három-négy perc alatt a központi laboratórium analízishelyiségeibe érhet – részletezte a főorvos.

Vérvételi bokszok- Fotó: Berán Dániel

Nemcsak a vérvételi ambulancia­ helyszíne, hanem a központi laboratórium is jelentős változásokon ment át.
– Teljes egészében megújult az infrastruktúra és a műszerpark is. Az új preanalitikai modul a mintafeldolgozást ­indító egység, mely a feldolgozásra szánt vérvételi csöveket minőségi szempontból megvizsgálja, leveszi a zárókupakokat, és hozzárendeli a megfelelő vizsgáló automatákhoz. Ám mindez nem működhetne az összeszokott, jól képzett munkatársak nélkül – jegyezte meg dr. Szoboszlay István a hírportálnak.

További részletek: heol.hu

az eredeti hír itt elérhető