Lehet jelentkezni a 2018-as szavazatszámláló bizottságokba

2018.01.14

Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba. Egerben 47n szavazókör van, jelentkezni február 2-áig lehet.
A választás során a szavazatszámláló bizottságok feladata a szavazás lebonyolítása, a választás tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és – ha szükséges – a választás törvényes rendjének helyreállítása. A szavazatszámláló bizottság állapítja meg a választás szavazóköri eredményét is. Az áprilisi voksoláson mintegy 11 ezer szavazatszámláló bizottság működik majd.

A szavazatszámláló bizottságok legalább öttagúak, a testületek három tagját – és a póttagokat – a képviselő-testület választja meg a helyi választási iroda javaslatára, legkésőbb március 19-én 16 óráig.

Egerben 47 szavazókör van

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjai oktatáson, felkészítésen vesznek részt, a szavazás napján pedig hajnaltól a szavazatok összeszámlálásig a szavazókörökben segítenek a választás lebonyolításában. Munkájukért díjazást kapnak – 35 ezer forintot – és mentesülnek a szavazás napját követő munkanapon a munkavégzés alól.

Egerben 47 szavazókör működik, szavazatszámláló bizottsági tag az lehet, aki Egerben állandó lakóhellyel rendelkezik, és a központi névjegyzékben szerepel választópolgárként. Jelentkezni február 2-áig egy űrlap kitöltésével lehet, ami beszerezhető a polgármesteri hivatal portaszolgálatánál, illetve a választási irodánál (Dobó tér 2. 1. emelet 6-7. iroda) vagy letölthető innen. További részletek a jegyzői közleményben.

az eredeti hír itt elérhető