Évnyitó az Ökocentrumban

2018.01.20

A január eleje óta zajló munkálatok eredményeképpen a turisztikai látogatóközpont ismét megújulva várja a látogatókat január 20-án.

Teljesen megújult a 3d mozi terem, a burkolatokat, szőnyegezést teljes egészében kicseréltük. Nem kis munkát jelentett a 2600 m2, többszintes főépület esetében a látogatóterek tisztasági festése, mellyel sikerült időben végeznünk. Az akváriumrendszer vízminőségének és esztétikájának biztosítása érdekében mintegy 20 tonna speciális szűrőhomok érkezett Spanyolországból: a szűrőanyag folyamatosan kerül a tartályokba, ilymódon ismét hosszú évekre tudjuk biztosítani akváriumaink kiváló megjelenését – tájékoztatott Kiss János, a Tisza-tavi Ökocentrum ügyvezető igazgatója.

Archív fotó: EH

Megújult az Ökocentrum honlapja, a tiszataviokocentrum.hu oldalon új látványvilággal, sok hasznos információval, friss hírekkel, képes illusztrációval várjuk mindazokat, akik az Ökocentrum iránt érdeklődnek.

Elkészült az Ökocentrumot működtető önkormányzati tulajdonú, nonprofit társaság üzleti terve, melynek javaslata szerint a folyamatos üzemeltetési feladatok mellett 2018-ban is új látványosságokkal és időtöltési lehetőséggel gazdagodik az Ökocentrum kínálata: az év során a szabadidőparkban várhatóan fülesbagoly bemutató kerül kialakításra, a Makrovilág teremben új természetismereti játékok várják majd az érdeklődőket.

Hamarosan benépesül új lakóival a korábbi szitakötő ház helyén kialakított kismadár-röpde, a március 20-i Halak Napja alkalmából pedig a világ jellegzetes vizes élőhelyeit bemutató időszaki kiállítás nyílik meg a konferenciaterem Galériájában.

Az év során elkészül az Ökocentrum emlékkönyv, mely a létesítmény 6 éves történetét dolgozza fel és mutatja be, az itt élő állatfajok részletes, képes bemutatásával együtt. A könyv az Ökocentrum ajándékboltjában lesz megvásárolható.

Pályázat készül az Ökocentrum szabadidőparkjában található, országos műemléki védettség alatt álló poroszlói Tájház felújítására, ideális esetben, sikeres pályázat esetén a Tájház felújítása ősszel megkezdődhet.

Elkészült a 2018. évi poroszlói rendezvények programja, mely a hamarosan nyomtatásban is megjelenő Poroszlói eseménynaptár c. színes kiadványban is olvasható lesz: idén sem marad el a Kakas-szépségverseny és Bográcsfesztivál június 23-án, melynek estéjén a poroszlói Rendezvénytéren „Geszti Best Of” címmel ad élő koncertet Geszti Péter, s fellépnek az egykori Jazz+Az együttes eredeti énekesei is. Augusztus 18-án este 21 órától a poroszlói Szabadstrandon a „Zenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival” c. műsort láthatják, hallhatják az érdeklődők.

2018-ban január 20-án szombaton 10 órakor nyitják meg a kaput a látogatók előtt.

Az Ökocentrum március 29-ig téli üzemben működik, a nyitva tartás ebben az időszakban naponta 10 órától 16 óráig tart, a belépőjegy árak pedig ilyenkor alacsonyabbak a nyári üzemi árakhoz képest.  

A Tisza-tavi Ökocentrum 2018-ban is célul tűzte ki a 200.000 látogatószám elérését.

az eredeti hír itt elérhető