Az egri vesztőhely: jelenleg 38-an az eltűntek listáján

2018.01.22

A listán többek között olyan nagy nevek, mint Robert Merle, Shakespeare, Thomas Mann. Tíz éves a hazai könyvelvesztő játék, Egerben is vesztek el kötetek, és reméljük, még fognak is.

Franciaországban került meg Kiss Ottó: Javrik könyve c. kiadványa, Angliában pedig George MikesHogyan legyünk szegények c. könyve veszett el. Mondhatjuk tehát, hogy lassan, de biztosan nemzetközivé növi ki magát a Veszíts el egy könyvet! kezdeményezés, melyből Eger sem maradhat ki. Tíz esztendővel ezelőtt Orosházáról indult el (nemzetközi mintára) a hazai könyvelvesztő játék, többek között Grecsó Krisztián, Vámos Miklós, Mácsai Pál részvételével, s most már számos településen vannak elveszett és megtalált könyvek. A játék oldala ide kattintva található.

A játékhoz bárki, bármikor csatlakozhat – buzdít játékra az orosházi könyvtár blogján.  Azzal kezdjük, hogy elhagyunk könyveket. Szándékosan. Valaki majd megtalálja, és talán el is olvassa. Nem csak a könyvet, de azt a kis papírlapot is, amelyet beleragasztottunk. A papíron pedig ez áll:

Szia!

Ezt a könyvet szándékosan veszítettem el. Ha megtaláltad, olvasd el, majd veszítsd el Te is! Tedd le a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, kedvenc kocsmád pultján, vagy a legközelebbi telefonfülkében – bárhol, ahol sokszor megfordulsz, ahol sok ember jár, és ahol megtalálhatják.
Ha kedved van, kapcsolódj be Te is a játékunkba úgy, hogy megválsz egy kedves könyvedtől. Helyezd el benne ezt a szöveget – a könyvtárban szívesen adunk ilyen lapot hozzá, de a blogunkról is letöltheted – és hagyd el valahol. Esetleg beszélj rá másokat is ugyanerre.
Ha olyan könyvet találnál, melyet nincs kedved elolvasni, nem muszáj, de kérünk, a játékot akkor se szakítsd meg: veszítsd el máshol!
Az elhagyott könyvek sorsát szeretnénk követni is. Könyvtárunk blogján – http://blog.justhvk.hu/ – találsz egy fórumot, ott jelezheted, hogy melyik könyvet hol és mikor találtad meg, illetve azt is, hogy mikor és hol hagytad el újra. Ugyanitt leírhatod véleményedet a játékról és a megtalált könyvről is.

Jó olvasást, kellemes szórakozást kíván:

Szóval, ha van otthon olyan könyvetek, amit már régen nem lapoztatok fel, kettő van belőle, vagy annyira tetszett, hogy mindenképpen szeretnétek megosztani másokkal, hajrá. Egerben jelenleg 38 kötet van elveszett státuszban, például egy Agatha Christie kötet, vagy éppen a derék Svejk kalandjai. Reméljük mind megkerül, és további kötetek vesznek el Egerben például buszon, boltban….

Borítókép: Pixabay/StockSnap

az eredeti hír itt elérhető