Fidesz: az LMP Soros zsebében van, ezért támadja a nemzeti konzultációt

2018.01.22

A migráció témájában tartott sajtótájékoztatót Dr. Gondos István, a Heves Megyei Közgyűlés képviselője hétfőn az LMP iroda előtt.

Gondos István úgy fogalmazott, a Lehet Más a Politika és a baloldali pártok képviselői között nem volt egyetlen egy olyan ember sem, aki elutasította volna az Európai Parlament Soros-terv végrehajtásáról szóló határozatát.
– Az LMP azzal, hogy nem vett részt a szavazáson, világos üzenetet küldött, hogy nem lehet rájuk számítani Magyarország védelmében. Se Szél Bernadettre, se Hadházy Ákosra, de a helyi LMP képviselőjelöltjére, Komlósi Csabára sem. Az LMP Soros zsebében van, ezért támadja a nemzeti konzultációt – fogalmazott.

Gondos István – Fotó: Nemes Róbert

Kijelentette, a magyarok hallani sem akarnak évi egy millió migráns betelepítéséről.
– Magyarországra akaratunk ellenére más nemzetiségű embereket próbálnak betelepíteni, amiről egyértelműen azt nyilatkozta a magyar nemzet, hogy nem kívánja támogatni. Vannak olyan politikai pártok, melyek akár választási célokra vagy önös érdekből próbálják ezt kihasználni. Ezek ellen kell fellépnünk! Másfelől pedig tájékoztatnunk kell a magyarokat, hogy ki az, aki ténylegesen a magyar emberek érdekeit szolgálja: ez a Fidesz Magyar Polgári Szövetség, és ki az, aki nem, ez pedig az LMP – jelentette ki.

Dr. Csarnó Ákos, az LMP megyei elnöke azt kérdezte, hogyan lehet az, hogy a Fidesz és a kormány kommunikációja ellenére az elmúlt években mégiscsak befogadott Magyarország menekülteket.

Gondos István válaszul elmondta, jogi kérdésről van szó, s különbséget kell tenni migráns és oltalmazott között. Kiemelte, míg előbbiek megélhetésből próbálnak Európába vándorolni, utóbbiak tekintetében azt kell mérlegelni, veszélyben van-e az életük.

az eredeti hír itt elérhető