Az utolsó januári hétvégén néhol 10 fok meleg is lehet, de nálunk fagypont körül lesz

2018.01.26

Az utolsó januári hétvégén szárazabb idő várható, többfelé lesz felhős az ég, de napsütésre is számíthatunk. Napközben néhol 10 fok körüli meleg is lehet, északkeleten viszont alig fagypont felett alakulnak a maximumok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken az ország északi felén felhősebb lesz az ég, délen süthet ki hosszabb időre a nap. Csapadék nem várható. A szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 3 fok között alakul (a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal). A napközben általában 7-13, az ország északkeleti harmadán viszont csak 1-6 fokig melegszik a levegő.

Kékestető 2018. január 24-én Fotó: Dóczi Tamás/Időkép

Szombaton reggel ködfoltokra is számítani lehet. Napközben borult, felhős, illetve napos területek is lesznek, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között, az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 3 fok alatt alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok általában 5-12 fok között, az ország északkeleti harmadában 2-4 fok körül lesznek.

Vasárnap reggel is lesznek ködfoltok. Napközben felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Északon lehet néhol eső. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 6-12 fok között, északkeleten 6 fok alatt valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Dóczi Tamás/Időkép

az eredeti hír itt elérhető