Börtönbe juttatná a Fidesz politikusait a DK jelöltje?

2018.01.26

Felháborodásának adott hangot a Demokratikus Koalíció egri képviselő-jelölte, Kertészné Kormos Noémi amiatt, hogy Rékasi Károly színművész fiának két számítógépét lefoglalta a rendőrség.

Rékasi Zsigmond a Facebook oldalán mindezt úgy tálalta, mintha az “elnyomó hatalom” retorziójáról lenne szó, amiért részt vett és felszólalt a január 19-i diáktüntetésen. A 17 éves gimnazista esetéről pénteken több hírportál is beszámolt, de az első híradásokban még nem szerepelt a rendőrségi akció valós oka.

Később kiderült, hogy a házkutatás és a számítógépek lefoglalása egy október óta már folyamatba lévő, rongálási ügyben indított nyomozás keretében történt. Rékasi Zsigmond a gyanú szerint középületeket graffitizett és ezzel 130 ezer forintos kárt okozott.

Az egri DK-s képviselő-jelölt a hír kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte a kormány  már a gyerekeket is ellenségként kezeli, megfélemlíti őket, miközben nem mer nyílt vitát folytatni senkivel.
“Loptok, csaltok, hazudok, viszályt szítotok magyar és magyar között, csak hogy hatalmatokat biztonságban tudjátok” – fogalmazott közösségi oldalán Kertészné. Szerinte ezért egyszer magyarázatot kell adniuk a kormánypártoknak, majd utalást tett arra, hogy bíróság elé fogják állítani a fideszes politikusokat.

az eredeti hír itt elérhető