Egriek, akik tartoznak az adóval

2018.01.31

Sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a tavaly év végi állapotokat tükröző dokumentumok szerint. A magánszemélyek és a nem magánszemélyek listáján is szerepel egri.

A 2017. december 31-ei adatok alapján 2969 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1791 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Az adóhatóság negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

Egri mérleg: két cég, 28 személy

Az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező nem magánszemély adózók listáján szerepel a Maklári úti Exakt.hu Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., és a Vízimolnár utcai Sweet Point Édesipari Zrt., jelölve mellette, hogy felszámolás alatt. A teljes lista letölthető (.pdf) a NAV oldaláról, ide kattintva.

Az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező  magánszemélyek (és egyéni vállalkozók) listáján már több az egri (és Eger környéki) cím.

Magánszemélyek: Balla Zsolt, Botka Tímea, Fábián Krisztián, Gál Tibor Lászlóné, Giber Attiláné, Grenerczy Nikoletta, Kaiser János, Kun Beáta, Losonczi Katalin, Magyari László, Molek István, Orosz Mihály Zoltán, Pók László, Szabó Márton.

Egyéni vállalkozók: Bakos Erzsébet, Berentei György László, Csizmadia László Mihály, Csőke László Attila, dr. Kisházi János, dr. Novák Rudolf, Drahos Péter, Gönczi Beatrix, Hagymási József Tamás, Kelemen György, Minczér Tamás, Nagyfejeő András, Novák Katalin, Szabó Miklós.

A teljes lista innen tölthető le (.pdf).

az eredeti hír itt elérhető