Egerben járt Izrael Állam nagykövete

2018.02.01

Izrael Állam magyarországi nagykövete, Yossi Amrani látogatott csütörtökön Egerbe.

A diplomata megtekintette az Érseki Palotát, a Bazilikát és a várat, valamint informális találkozón vett részt az egri Városházán, Habis László polgármester irodájában – tájékoztatott Zentai László, önkormányzati sajtóreferens.

Eger polgármestere a nagyköveti látogatás kapcsán elmondta, a nagykövet a beszélgetés során kifejtette, hogy sokszínű és értékes városnak tartja Egert. Mint fogalmazott, lenyűgözi, hogy egy 54 ezer lakosú városban ennyi szellemi és kulturális érték, turisztikai vonzerő, s emellett meghatározó gazdasági potenciál összpontosuljon.

Habis László és Yossi Amrani – Fotó: Nemes Róbert

Yossi Amrani nagykövet jelezte, hogy néhány hónap múlva ismét szeretne Egerbe látogatni, s ennek kapcsán a polgármester közreműködését kérte. A cél az, hogy következő találkozásuk alkalmával olyan egri gazdasági szereplőkkel is találkozhasson, melyek érdekeltek lehetnek az izraeli üzleti együttműködésekben. Itt elsősorban az egészségipar és a víziközmű-szolgáltatás került előtérbe a beszélgetésükben.

Kiemelte továbbá, hogy az Eszterházy Károly Egyetemmel is szeretné felvenni a kapcsolatot, hogy elinduljon a közös gondolkodás a fiatalokat érintő, valamint kutatási és kulturális együttműködések kapcsán. Habis László ígéretet tett arra, hogy segíteni fogja ezt a többoldalú kapcsolatfelvételt.

Habis László és Yossi Amrani – Fotó: Nemes Róbert

Külön öröm volt a polgármester számára, hogy Izrael Állam budapesti nagykövete az Egerben szerzett tapasztalatok alapján világszínvonalúnak nevezte az egri gasztronómiát.

az eredeti hír itt elérhető