Az 5 legjobb gyógynövény pajzsmirigyproblémákra

2018.02.08

A kezeletlen pajzsmirigyproblémák kockázatosak – mondja Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember. Aztán azt is elárulja, milyen teák érdemes fogyasztania az érintetteknek.

A pajzsmirigy hormonjai szinte valamennyi szervünk működéséhez szükségesek, így hiányuk vagy túltengésük egyaránt bajt okoz. Mivel a tünetek túl általánosak, ezek alapján nehéz felismerni a betegséget.

A pajzsmirigy alulműködés a nőknél gyakoribb, de ha férfiaknál bukkan fel, velük sem túl kíméletes: nagyon gyakran okoz potenciazavarokat.
Az alulműködés jellemző tünetei a hízás, a fáradékonyság, a rendszeres székrekedés, az aluszékonyság, a haj és a bőr szárazsága, hajhullás, az izom- és ízületi fájdalom. A túlműködést a túlzott idegesség, álmatlanság, rendszeres hasmenés, szapora szívműködés, fogyás jelezheti. A kezeletlen pajzsmirigyproblémák kockázatosak: akár a teherbe esést is meghiúsíthatják, de vetélést és koraszülést is okozhatnak – írják a füvesember honlapján, további részleteket is megosztva a betegségről.

Ha pedig kiderül a pajzsmirigyprobléma, alulműködés és túlműködés esetén is enyhíthetnek a tüneteken a gyógynövények – orvosi felügyelet mellett fogyasztva.

Közönséges galajt például a pajzsmirigytermelés beállításában segíthet,így teájából alul- és túlműködés esetén is érdemes fogyasztani napi egy csészével. A szurokfű teáját akár megelőzésként is érdemes heti egyszer fogyasztani, még mielőtt bármilyen pajzsmirigyprobléma kialakulhatna. A citromfű szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a hormontúltermelésből adódó idegességet.

Az orbáncfű teaként és olajos kivonat formájában is segítségére lehet azoknak, akiknek pajzsmirigyproblémáik vannak, míg a csipkebogyó a magas C-vitamin bevitelben válhat hasznunkra.

A teákról, fogyasztásuk módjáról részletesebben Szabó Gyuri bácsi oldalán lehet olvasni, ide kattintva.

az eredeti hír itt elérhető