Női kézilabda – Az egri lányok 40 gólt dobva lemosták az Orosházát

2018.02.12

Nem túlzás a kifejezés, az idegenbeli rangadón aratott tizenhat gólos győzelem ugyanis több mint kiütés.

NB I/B, nők, kelet, 15. forduló
Orosházi NKC – Eszterházy KESC 24-40 (15-19)

A tavasz első rangadója. Az őszi egygólos hazai győzelem után, igencsak kemény fellépésre kellett tehát számítani, mégis, hatalmasat csalódtunk – olvasható a klub honlapján.

Nem negatívan, gyorsan tegyük hozzá, hiszen a hét utolsó napján olyan kézilabdát mutattak be a lányok, amire egészen egyszerűen semmilyen ellenszerük nem lehetett a hazaiaknak.

Az első félidő hajrájára állandósulni látszódott a plusz ötös differencia, igaz, több esetben is visszaengedte ellenfelét háromra az EKESC, a szünet azonban a két részeredmény között, négy találatnál érkezett.

A remekül sikerült első játékrész után, Debre Viktor hamar tudatosította tanítványaiban, hogy semmi sem dőlt még el, és hogy a meccs fele hátra van. Nos, nem kellett ennyit várni a döntésre, gyakorlatilag ennek az időnek csak a felét, hiszen a negyvenötödik percre már tíz góllal vezettek Buzsáki Nikolették.

A tetemes előny tudatában sem lassítottak az egyetemisták, akik elől és hátul is nagyot alkottak, az igazsághoz ugyanakkor hozzá tartozik, hogy ekkorra már teljesen megtörtek az orosházi játékosok.

A végig komoly fegyelmezettség, és koncentráció meg is hozta gyümölcsét, ami a mai napon negyven lőtt gólban mutatkozott meg.

Nem várt nagyarányú diadallal tartja ezzel hárompontos előnyét az NB I/Bkeleti csoportjának éllovasa, egy olyan találkozó után, amelyen rengeteg jó egyéni teljesítményt láthattak az érdeklődők, és amelyre a továbbiakban igencsak lehet alapozni.

 

Debre Viktor értékeléséért és a további részletekért kattintsatok ide!

az eredeti hír itt elérhető