Havazás: sorra riasztották tűzoltóinkat – itt a szerdai mérleg

2018.02.15

A szerda reggeli hóesés miatt Heves megye tűzoltóinak hat esetben kellett beavatkozniuk: kidőlt fák és balesetek miatt vonultak. Szerda éjszakára pedig még egy tűzeset is jutott.

Miközben Kékestetőn a félméteres hónak örülhetünk, keddről szerdára virradó éjszaka azért kemény küzdelem volt a hóval a Mátrában, mint ahogy az a Kékestető 1014m Facebook oldaláról kiderül:

A havazás adott is munkát rendesen a tűzoltóknak. Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a pétervásárai és a hatvani hivatásos tűzoltóink két esetben mentettek ki elakadt járművet mentettek. Négy esetben úttestre dőlt, a gyalogos és járműforgalmat veszélyeztető fákat kellett eltávolítaniuk az egri és pétervásárai lánglovagoknak. Parádsasváron egy fa villanyvezetékre dőlt és áramszünetet okozott, a fát az áramszolgáltató szakembereinek segítségével távolították el a hivatásos egységek.

 

Három baleset+egy tűz

Autószállító trélerrel ütközött össze egy személyautó a Gyöngyöshalász és Karácsond közötti úton, Gyöngyöshalász térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből, majd átadták őt a mentőknek.

Oldalára borult egy személygépkocsi a 24-es főút 45-ös kilométerénél, Sirok térségében. A balesethez a pétervásárai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet majd a kerekeire állították.

Két személygépkocsi karambolozott a 25-ös főút 23-as kilométerénél, Almár közelében. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és biztosították a helyszínt. Az utóbbi két balesetben szerencsére senki sem sérült meg.

És végül, de nem utolsó sorban egy kisteherautó motortere és fülkéje égett egy családi ház udvarán Besenyőteleken, a Zrínyi Miklós utcában, szerda éjszaka. A helyszínre a füzesabonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral gyorsan eloltották a lángokat, ennek köszönhetően a tűz nem terjedt át a teherautó platóján lévő gépekre. A tűzesetben senki sem sérült meg.

az eredeti hír itt elérhető