Kultúrházak éjjel-nappal: az Egri Kulturális és Művészeti Központ is programok sorát kínálta

2018.02.15

Mintegy 150 ezer látogatót vonzott a 322 településen és 452 helyszínen 12. alkalommal megrendezett Kultúrházak éjjel-nappal sorozat február 2. és 4. között.

Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője a rendezvényt záró csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón kiemelte, a programsorozat újra rávilágított arra, hogy a művelődési központok milyen fontos terepét jelentik a közösségteremtésnek, hiszen a Helyben van a sokszínűség szlogennek megfelelően a résztvevő intézményekben a rendhagyó és a farsanghoz kapcsolódó programok mellett számos újdonsággal is várták a látogatókat.

Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke elmondta, hogy az eseményhez csatlakozott művelődési házak, faluházak, agórák sokkal több igényes és kifejezetten erre a rendezvénysorozatra szóló programmal készültek. Egy-egy városi művelődéi intézmény három napra elosztva 8-10 programot is megvalósított az akció idején, másrészt a több telephellyel rendelkező intézmények mindegyike szervezett eseményeket az egyes helyszínein külön-külön is. Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet igazgatója kiemelte: fontos, hogy legyenek olyan alkalmak, amikor a művelődési házak be tudják mutatni a hétköznapokban náluk folyó komoly szakmai munkát. Az elnök ezen kívül a rendezvénysorozathoz kapcsolódó szervezeti összefogás fontosságát is hangsúlyozta.

Az országos akcióhoz az Egri Kulturális és Művészeti Központ is csatlakozott, több helyszínen számos programot (filmvetítéstől a táncházig) kínálva a városlakóknak.

Jövőre február 15. és 17. között rendezik meg a sorozatot.

az eredeti hír itt elérhető