Több százezren a felsőoktatásban – éjfélkor lejár a jelentkezési határidő

2018.02.15

Csaknem 492 ezren tanultak állami ösztöndíjas formában az elmúlt három évben a magyar felsőoktatásban – írja az Oktatási Hivataltól származó adatokra hivatkozva a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

Több mint 307 ezren voltak az alapképzésben tanuló hallgatók. A mesterképzésben több mint 84 ezren voltak az államilag finanszírozott diákok, az osztatlan képzésnél ez a szám mintegy 60 ezer volt. A hivataladataiból az is kiderül, hogy doktori képzésen 11 ezer 303 hallgató tanult az elmúlt három évben állami ösztöndíjas formában. Ugyanebben az időszakban az önköltséges hallgatók száma több mint 348 ezer volt, 195 ezer 601-en tanultak alapképzésben, 24 ezer 472-en mesterképzésben, 11 ezer 034-en doktori képzésen – részletezi a lap.
Ma éjfélig nyújthatják be kérelmüket a felsőoktatásba azok, akik a szeptemberben induló alap-, mester-, illetve osztatlan képzések, valamint felsőoktatási szakképzések valamelyikén szeretnék folytatni tanulmányaikat. A jelentkezéseket február 20-ig kell hitelesíteni Ügyfélkapuval vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott, aláírt és az Oktatási Hivatal címére postán elküldött hitelesítő adatlappal.

Szintén csütörtök a határidő a tavaszi érettségikre való jelentkezéseknél, itt írtunk erről.

az eredeti hír itt elérhető