Tragikus: lúgot ivott egy egri kocsmában, meghalt az idős férfi

2018.02.18

Két évvel ezelőtt történt a tragikus kimenetelű eset, melynek részleteit az egrisztorik.hu írta meg, az elhunyt fia ugyanis nem igazságot szeretne szolgáltatni édesapjának.

2016 májusában Heves megyében egy kocsmatulajdonos beinvitált magához egy 67 éves férfit, ő azonban nem tartott a vendégével, aki így kiszolgálás nélkül maga kezdett bor után kutatni a kocsmában – írta meg eredetileg az egrisztorik.hu, a portálhoz az áldozat fia fordult. A tragikus történetet azóta átvette több országos portál is.

A férfi talált is egy műanyag kannát piros folyadékkal, ám szerencsétlenségére az nem bor volt, hanem egy maró hatású tisztítószer, amely szétroncsolta a férfi nyelőcsövét, majd súlyos vérmérgezést és tömeges szervleállást okozott nála. A férfit kórházba szállították, ahol hetekig lebegett élet-halál között, de végül belehalt a mérgezésbe.

A nyomozást bűncselekmény hiányában lezárták, az elhunyt férfi fia azonban szeretne igazságot szolgáltatni, mert szerinte a kocsmáros felelős az apja haláláért. Azt állítja, a nyomozás szakértői is megállapították, hogy szabályt sértett a kocsma tulajdonosa, és nem az előírásoknak megfelelően, elkülönített, zárt részen tárolta a tisztítószert, a jegyzőkönyv szerint azonban „a szabálytalan tárolás nem áll közvetlen összefüggésben a balesettel”.

„A lúgmérgezés közvetlen oka az volt, hogy a férfi a tulajdonos tudta és engedélye nélkül akart bort fogyasztani és beleivott a pult mögötti padlón talált vegyszeres kannába” – áll az indoklásban, az áldozat fia viszont azt állítja, a kocsma tulajdonosa maga mondta az apjának, hogy menjen be a kocsmájába, és szolgálja ki magát. A férfi elfogadhatatlannak tartja továbbá azt is, hogy sem a mentősök, sem a kórház nem értesítette a rendőrséget a mérgezésről, így édesapja halála után ő volt kénytelen feljelentést tenni – összegezte a 24.hu.

az eredeti hír itt elérhető