Ismét színdarab készül az Egri csillagokból!

2018.02.20

Nagyszabású bemutatóra készül a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes.

Gyerekszemszögből ábrázolja az Egri csillagok történetét a Nemzeti Színház új előadása, amelyet Vidnyászky Attila rendezésében március 9-én mutatnak be. A különleges színpadi átiratot Zalán Tibor költő, dramaturg készítette el a teátrum számára. Az előadást erős mozgásos és zenei jelenlét jellemzi majd – írja a Magyar Hírlap honlapján.

A különleges rendezvényen nemcsak a készülő előadás szereplői, hanem az 1968-as filmadaptáció néhány színésze is jelen volt.

Az egykori főhősök – Fotó: Grnák László

– Nagy esemény az életünkben az Egri csillagok bemutatása – mondta el az egykori szereplők bemutatkozása után Vidnyánszky Attila, a teátrum főigazgatója. A rendező úgy fogalmazott, a próbafolyamat fontos szakaszánál tartanak, s már az is bizonyos, hogy az előadás nem lesz rövid. Mint felidézte, az ötlettel Zsuráfszky Zoltán kereste meg, s ő azonnal igen mondott, majd felkérték Zalán Tibort – aki gyerekekkel már készített Egri csillagok-előadást –, hogy készítsen átiratot számukra. Az adaptáció gyerekek szemszögéből mutatja majd be a történetet, a díszletek megtervezésére Székely Lászlót kérték fel.

Az előadásban Vicuskát Barta Ágnes, Bornemissza Gergelyt Berettyán Nándor, Dobó kapitányt Horváth Lajos Ottó, Jumurdzsákot Schnell Ádám, a török szultánt pedig Bodrogi Gyula fogja megformálni. A történet elmesélésében nagy szerepet vállal a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is, melynek tagjai közül sokan prózai szerepeket is játszanak. Az atmoszférateremtésről pedig élő zene fog gondoskodni.

További részleteket a Magyar Hírlap honlapján olvashattok el!

az eredeti hír itt elérhető