Tűzoltóként szolgálják hazájukat

2018.02.20

Öt új tűzoltó kezdte meg a szolgálatot az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon 2018. február 19-én.

A frissen felszerelt tiszthelyetteseket elsőként reggel, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői fogadták. Plachi Péter tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes köszöntötte őket, majd ismertette a megyei katasztrófavédelem szervezetét és feladatrendszerét – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Fotó: heves.katasztrofavedelem.hu

Az igazgatóhelyettes kiemelte a hivatástudat fontosságát. Azt is hangsúlyozta, hogy milyen kondíciókkal kell rendelkeznie a hivatásos tűzoltónak: fontos, hogy fizikailag és mentálisan egyaránt edzett és elhivatott legyen. Ezután mind az új tűzoltók, mind pedig az igazgatóság vezetői bemutatkoztak. Az „újoncok” elmesélték mi motiválta őket, hogy ezt a hivatást válasszák, és hogy nagyon várják már, hogy egy összeszokott csapat tagjaiként segíthessenek a bajba jutottakon. Több új felszerelő már korábbról ismerte a hivatást, mert van a családban, aki tűzoltóként, vagy más rendvédelmi szervezet kötelékeiben szolgál.

Az első napon a tűzoltóparancsnok kísérte őket leendő szolgálati helyükre, ahol megismerkedtek a laktanyában a bajtársakkal, tűzoltó eszközökkel és felszerelésekkel.

az eredeti hír itt elérhető