A legjobb vidéki éttermek között a Macok

2018.02.21

Az ország TOP 10 vidéki étterme közé sorolta a Macok Bisztrót a Dining Guide étteremkalauz. Rangos az elismerés, nagy az öröm a Macokban – joggal.

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálája február 19-én volt a Várkert Bazárban – itt derült ki, hogy az év étterme birtokosa 2018-ban a Costes, a tíz legjobb vidéki étterem között pedig nyolcadikként ott a Macok Bisztró.

A napra pontosan négy évvel ezelőtt indult vendéglátóhely törekvése – Macsinka János és Szternák Péter irányításával – nem más, mint hogy a bisztrókonyha jellemzőit kicsit magasabb szinten tegyék tányérra.

Sikerrel – amint az elégedett vendégek és az elismerések sora bizonyítja. Tavaly év végén például a legjobb borétterem címet (Prestige Awards) kapták meg, vagy említhetjük azt is, hogy a Gault & Millau étteremkalauz szerint már három éve a régió legjobb étterme a Macok Bisztró (2017., 2016., 2015.). A legújabb elismerés pedig az, hogy a Dining Guide szerkesztősége szerint a TOP 10 vidéki étterem között ott a helye a Macoknak is.

Jó étvágyat! (Fotó: Macok Bisztró)

A Dining Guide több mint 200 étterem meglátogatását követően dönti el az éttermek TOP100-as listáját. Anonim tesztelők ezt követően az év folyamán többször is ellátogatnak a helyekre, a legjobbakat nemzetközi szaktekintélyek vizsgálják meg. Így alakult ki idén is a legjobb 10 étterem sorrendje (ami ebben az évben 10+2), valamint a legjobb 10 vidéki étterem.

Koccintottak az örömre

– Nagyon boldogok vagyunk, a Dining Guide értékelése a legnagyobb elismerés számunkra, hiszen a TOP10 vidéki étterem közé kerülni fantasztikus érzés – tudtuk meg Dudás Tímeától.

– A munkánk iránt elhivatottak vagyunk, feltölt és új lendületet ad a sok szeretet, amit vendégeinktől és a szakmától kapunk a díjak által.

– Az elmúlt években is jellemző volt ránk a folyamatos fejlődés, megújulás, bővülés (BrumBrum, Peti’s Wineshop), talán mondhatjuk, hogy egy jó irányt mutatunk. Jelenleg a hotel, az Imola Udvarház arculatváltásán dolgozunk, hogy még szorosabb legyen a kapcsolat a Macok Bisztróban kínált gasztroélménnyel. Tehát ugyanolyan lelkesen folytatjuk, mint eddig, igaz kedden délután azért bezárunk egy órára és koccintunk a teljes csapattal, hiszen az eredmény a közös munkának köszönhető – zárta Dudás Tímea.

az eredeti hír itt elérhető