Dr. Vácity József a kórházról számolt be az egri közgyűlésen

2018.02.22

A csütörtöki egri közgyűlésén a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója dr. Vácity József tartott beszámolót az intézmény működéséről.

Elmondta, a Markhot Ferenc Kórház stabil gazdálkodású, kiegyensúlyozott munkatársi közösségű, magas szakmai színvonalú kórház. Kijelentette, lezárult a cafeteria-ügy, mindenki megkapta a járandóságát, az érdekképviseletekkel folyamatos a konzultáció.
– A kórház tradicionális eseményeit visszaállították: a Heves Megyei Orvos Gyógyszerész Szakdolgozói Napokat a dolgozók számára a Családi napot. A kórház gazdálkodása országosan egyedülálló, kiegyensúlyozott, az idei évet plusz 560 millió forinttal kezdte – tette hozzá.

Dr. Vácity József  az egri közgyűlésen – Fotó: Heves Megyei Hírlap

Elhangzott, a kórház bevezette a szintén példaértékű egyedi vonalkód rendszert és az eset szintű kontrollingot, mely a betegbiztonság növelése mellett, a gazdaságosságot is növeli. 2018.februárjában országban egyedülálló bérrendezést hajtott végre a kórház. A 2018. január 1-től hatályos minimálbér és garantált bérminimum emelést a 460 munkatárs esetén a már korábban megítélt és rendszeresen folyósított munkáltatói döntésen alapuló illetmények megtartásával hajtotta végre. Ezen túlmenően 219 egészségügyben dolgozó munkatársának alap illetményét a 2017. novemberi egészségügyi szakdolgozói bértábla minimum szintjére emelte fel.
– Ezzel az országban elsőként, az egri Markhot Ferenc Kórházban oldódott meg az évek óta húzódó, az egészségügyi dolgozó és az egészségügyben dolgozó munkatársak közötti bérfeszültség.  A kórház a bérrendezési intézkedések havi 7,5 millió forintos fedezetét fegyelmezett gazdálkodásának köszönhetően saját forrásból biztosítja – fejtette ki.

Dr. Vácity József beszámolójában hangsúlyozta, az elmúlt egy évben 8 szakorvos jelentkezett munkára a kórházban, jelenleg 42 rezidens-szakorvos jelölt dolgozik az intézményben. Az állami ösztöndíj mellett az országosan egyedülálló Dr. Ringelhann Béla ösztöndíjjal,havi bruttó 100.000 forint támogatást kapnak a pályakezdő fiatal orvosok Egerben.

A több mint 7 milliárdos fejlesztés befejezése óta több mint 900 millió forintos fejlesztés indult el, 336 millió forint Európai Uniós pályázat, 292 millió forint hazai forrás és 288 millió forint saját forrás felhasználásával.

az eredeti hír itt elérhető