Új szolgáltatás – Házhoz menő üveghulladék gyűjtés

2018.02.22

AZ Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy az NHSZ Észak-KOM Nonprofit Kft., mint a térség közszolgáltatója és alvállalkozója az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 2018. március 5-től ingyenes szolgáltatásként bevezeti az üveghulladék házhoz menő gyűjtését havi rendszerességgel.

Az üveghulladékot a www.egrihulladek.huwww.nhszeszakkom.hu honlapokon, illetve a meghirdetett gyűjtési naptár szerint szállítják el havonta egyszer.

Az üveghulladék mennyiségi korlát nélkül bármilyen átlátszó zsákban kihelyezhető az ingatlan elé.

Gyűjthető üveghulladékok: befőttes üvegek, ásványvizes üvegpalackok, röviditalok üvegpalackjai, borosüvegek, sörösüvegek, szörpös üvegek, konzerves üvegek, bébiételes üvegek.

Nem gyűjthető üveghulladékok: ablaküveg, tükör, fénycső, hőálló üvegtál, szemüveg, izzó, gyógyszeres üvegek, porcelán, kerámia, jármű szélvédő, képcsöves hulladékok.

A házhoz menő rendszerben nem gyűjthető hulladékok leadhatóak a Homok u. 26. szám alatti hulladékgyűjtő udvarban nyitvatartási időben, mely igénybevételének feltételeiről a cég arra kéri a lakosokat, hogy tájékozódjanak a honlapunkjon, ügyfélszolgálatukon vagy személyesen az udvarban. A szelektív gyűjtőszigetek továbbra is használhatóak, illetve a hulladékgyűjtő udvarban is leadható az üveghulladék.

A zsákban kizárólag ép, egész öblös (színes és színtelen) üveghulladék helyezhető el, mely szennyeződéstől pl. olaj, zsír, egyéb élelmiszertől mentes, illetve kiöblített. Amennyiben a hulladék nem felel meg a fenti követelményeknek, úgy nem szállítják azt el.

Arra kérnek mindenkit, a szelektíven gyűjtött üveghulladékot a szállítás napján reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlanuk elé úgy, hogy az ne akadályozza a gyalogos és járműforgalmat sem.  A betétdíjas, visszaváltható üveget vigyék el visszaváltani, mert az újratöltés környezetkímélőbb, mint az újrahasznosítása.

Érdemes figyelni a cég honlapját, ahol az aktuális információkról értesülhettek a közszolgáltatáshoz kapcsolódóan.

Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy bármilyen formában történő megjelenés előtt szíveskedjetek visszaküldeni az anyagot jóváhagyásra, az esetleges pontatlanságok egyeztetésére.

az eredeti hír itt elérhető