Álomút: egri diáklány is a díjazottak között

2018.02.27

A Magyar Közút rajzpályázatára több mint 2500 pályamunka érkezett, melyből végül 164 rajzot díjaztak. A díjazottak között a Balassi iskola diákja is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2017 őszén hirdette meg „Álomút” címmel ötödik országos gyermekrajzpályázatát, amelyre több mint 2500 pályamű érkezett. A rajzpályázat zsűrizése nehéz feladat volt a szakemberek számára, mivel rengeteg színvonalas alkotás érkezett, nagyon sokféle stílusban. A zsűri törekedett arra, hogy olyan alkotások kerüljenek díjazásra, amelyek ténylegesen a közúttal, útépítéssel, az út és környezet kapcsolatával foglalkoznak.

Végül összesen 164 rajzot díjazott a zsűri, a kategória győztesek fődíjként egy-egy osztálykirándulást nyertek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A díjazottak február 26-án vették át jutalmaikat.

Osztálykirándulást ugyan nem nyert az egri pályázó, de bekerült a 164 díjazott közé pályamunkájával: gratulálunk Mezei Juditnak, az Egri Balassi Bálint Általános Iskola 8. osztályos diákjának, akinek jutalma oklevél és utalvány.

az eredeti hír itt elérhető