Férfi vízilabda – Nagyon fontos pontokat tarthatunk itthon

2018.03.02

A listavezető pozíció megőrzése a cél a ZF-Eger férfi vízilabda csapatának számára, amely a középszakasz felsőházi rájátszásában hazai környezetben mérkőzik meg a Ferencvárossal.

E.ON OB I., középszakasz, felsőházi rájátszás, 2. forduló
Bitskey Uszoda, 2018.03.03. (szombat) 18 óra
ZF-Eger – FTC-PQS Waterpolo

Az E.ON OB I 2017/2018-as kiírásában az eddigi legfontosabb meccsét vívja Dabrowski Norbert együttese szombaton este a Bitskey Uszodában – írja az Agriasport. A mieink csak hallomásból ismerik a nyáron jelentősen megerősödött Fradit, régen találkoztak a felek tétmérkőzésen egymással.

Titok nincs – hiszen a felsőház tagjai tisztában vannak az erőviszonyokkal – a Varga-fivéreket, Madaras Norbertet, Vámos Mártont, Sztefan Mitrovicsot, Manhercz Krisztiánt, Szlobodan Nikicset, Nikola Jaksicsot is a soraiban tudó zöld-fehérek második helyen zárták az alapszakasz A-csoportját, csupán az egymás elleni eredmények rangsorolták a bajnok Szolnok mögé. A záró körben diadalmaskodni tudtak a Tiszaligetben, ráadásul szerdán a második számú kontinentális kupasorozatban az Eurokupában címvédőként biztosították helyüket a fináléban.

Az egriek a Debrecen magabiztos legyőzését követően sikerrel vették a hollandiai Bajnokok Ligája akadályt is, így két jó formában lévő gárda néz egymással farkasszemet a Bitskey Uszodában. Hazai győzelem esetén négy ponttal meglépnénk a zöld-fehérektől. Ha kikapunk, és a Szolnok is behúzza az OSC elleni rangadóját, akkor a harmadik helyre is visszacsúszhatunk. Igazi közönségszórakoztató, magas színvonalú összecsapásra van kilátás. Ezúttal nem lesz tévéközvetítés, így jó eséllyel megtelnek szombaton az uszoda lelátói.

az eredeti hír itt elérhető