Oscar-gála: Filmvásznon a bükki táj, és most már mindenki láthatja

2018.03.04

A Bükkben forgatták az Oscar-esélyes magyar film több jelenetét. A Testről és lélekről rendezőjét, Enyedi Ildikót lenyűgözte a csodás helyszín.

Március 4-én éjjel, a Los Angeles-i díjkiosztón dől el, hogy elnyeri-e idén a legjobb külföldi film díját Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása. Izgatottan várjuk az eredményt, már csak azért is, mert a film néhány fontos jelentét a Bükkben forgatták, mégpedig Bartha Attila, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi terület-felügyelője természetvédelmi őrkerületében.

Így vall az Enyedi Ildikóval közös munkáról Bartha Attila a boon.hu-nak: – Ildikó felvázolta, milyen helyszínekre vágyik, én megéreztem, mit keres, és odavittem őt a helyszínekre. Így volt ez a megálmodott hat helyszínből ötnél, az utolsót ő találta meg egy általam mutatott terület közvetlen közelében. A dolog érdekessége, hogy Ildikó előtte számos helyszínt megnézett az országban, de egyik sem tetszett neki igazán.

A helyszínekről

Kellett párhuzamosan futó két út, amelyek egyikének szilárd burkolatúnak kellett lennie, hogy onnan tudják felvenni a fák között szaladó szarvasokat. Fenyves, ahol bújócskázott a két szarvas. Aztán egy visszatükröződő vízfelület, melyben látszik a szarvas feje, ahogy iszik a tóból. Patakpart, ahol az összehajló fák között találkoznak a szarvasok és készültek felvételek a kelő napnál a téli hóesésben is.

Hogy milyen volt a bükki tájat a filmvásznon viszontlátnia Bartha Attilának, arról itt olvashattok.

Itt a film előzetese:

az eredeti hír itt elérhető