Az ellenzék állítja: nem adná a migránsoknak az egri laktanyát

2018.03.06

Tagadják az ellenzéki pártok, hogy az országban lévő használaton kívüli laktanyákba- így az egri Dobó István Lakatanyába is migránsokat telepítenének. Hétvégén Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő és Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője közölte: Karácsony Gergely, az MSZP –Párbeszéd miniszterelnök jelöltje és a baloldal képviselői migráns-tanyának használnák az egykori katonai épületeket.

Az ellenzéki jelöltek reakcióiból a TV Eger készített összeállítást.

Kertészné szerint gondolatolvasó a Fidesz

A DK és az MSZP színeiben induló Kertészné Kormos Noémi közösségi oldalán közzétett nyílt levelében arra kéri a Fidesz politikusait, hogy „ha csak nem rendelkeznek gondolatolvasási képességekkel, ne mondják meg, mit akar csinálni az ellenzék kormányra kerülve! Önökkel ellentétben ugyanis minden ellenzéki pártnak van programja, és egyben sem szerepel migránsok laktanyákba költöztetése. Mint ahogy letelepedési kötvényért ellenőrizetlenül az országra szabadított – esetlegesen bűnöző – emberek betelepítése sem.”

Komlósi nem ért rá

Komlósi Csaba, az LMP képviselő-jelöltje – a tévében elhangzottak szerint – egyéb elfoglaltságaira hivatkozva ma nem tudott interjút adni.

Mirkóczki többek között a határőrségről írt

A jobbikos Mirkóczki Ádám írásban válaszolt a felvetésekre, ebben azt írta: „Nyitrai Zsolt és a Fidesz továbbra is kettős beszédet folytat a bevándorlásról. Miközben folyamatosan migránsokkal riogatnak, még mindig nem adtak magyarázatot arra, hogy akkor miért fogadtak be titokban 3500 menekültet. Nem tisztázták a gazdag bevándorlók ügyét sem, hogy ha ekkora veszélyt jelentenek ezek az emberek, akkor a letelepedési kötvények segítségével miért engedtek be Magyarországra 20 000 gazdasági migránst. A Fidesszel ellentétben, a Jobbik se gazdag, se szegény, se titkos bevándorlót nem akar Magyarországra. Megtartjuk a kerítést és felállítjuk mellé a Fidesz és az MSZP által közösen megszüntetett határőrséget. Az a tény, hogy Nyitraiék most az egri laktanyával riogatják a városlakókat, az ő alkalmatlanságuk bizonyítéka, mert az egri laktanyának már hosszú évek óta Eger város tulajdonában kellene lenni, hogy értelmes, hasznos közösségi célokat szolgáljon. Sajnos a Fidesz egri politikusai alkalmatlannak bizonyultak arra, hogy a Fidesz vezette kormánytól átvegyék az ingatlant. Ugyanakkor az is tény, hogy ha a laktanya az egri önkormányzat tulajdonában volna, akkor most Nyitraiéknak nem lenne alkalma bevándorlók elhelyezésével riogatni.”

az eredeti hír itt elérhető