Egerben járt dr. Kemény Dénes

2018.03.06

Hétfőn délelőttől kezdve, egészen az esti órákig az Egri Vízilabda Klub vendége volt a Magyar Vízilabda Szövetség első embere.

Épülő uszoda, utánpótlás játékosok tömege, polgármesteri látogatás, és felnőtt edzések. Nagyon tömören összefoglalva ilyen sok minden fért bele a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnökének, dr. Kemény Dénesnek egri látogatásába, amit a hétfői napon ejtett meg a honi vízilabdasport egyik tradicionális fellegvárában – írja az egri klub honlapján.

Elsőként a folyamatosan épülő Bárány-uszoda építkezésébe tekinthetett be az Egri Vízilabda Klubügyvezető-elnöke, Bárány Attila, a ZF-Eger férfi csapatának vezetőedzője, Dabrowski Norbert, valamint a női együttes mestere, Biros Péter és dr. Kemény Dénes, amelyről közösen fogalmazhatták meg gondolataikat, a nyári időszakra megtörténhet a régóta várt átadás.

Fotó: Lénárt Márton

A kezdődő utánpótlás edzések meglátogatásával több infrastrukturális fejlesztés is szóba került, amellyel a jövőben még komfortosabbá válhat a létesítmény a benne dolgozó gyermekek, utánpótlás edzők számára.

Még mielőtt a város harmadik nagy vizes blokkjába értek volna, a Városháza következett, ahol Eger polgármestere, Habis László nagy szeretettel fogadta a magyar vízilabdasport legendás edzőjét. A kötetlen, jó hangulatú beszélgetés során többször is elhangzott, hogy az egri vízilabda továbbra is komoly fellegvára a sportágnak, mindenki büszke lehet a régmúlt, a jelenkor, illetve remélhetőleg a jövő sikereire.

A városházi tanácskozás egyik sarkalatos témáját jelentette a Bárány-uszoda TAO-támogatásból megvalósuló felépülése, melyben a Magyar Vízilabda Szövetség, illetve a város is segítő kezet nyújtott egymásnak és az egri klubnak. Jogszabályi kérdés jelen pillanatban, hogy tanuszoda felújítására, építésére milyen lehetőségek kínálkoznak, amelynek szükségszerűségéről szintén nagy egyetértésben beszélgettek a jelenlévők.

Dr. Kemény Dénes személyesen is elismerően nyugtázhatta, Egerben továbbra is életképes a modell, a magyar pólós számíthat az itt zajló minőségi munkára, vagyis rendben mennek a dolgok.

További részletekért kattintsatok az egri klub honlapjára.

az eredeti hír itt elérhető