Ökölvívás – A 68. Bornemissza Emlékverseny kezdődik Egerben

2018.03.06

Utánpótlás vizsga. A cél nemes: Megemlékezni Bornemissza Gergelyről, az Egri vár 1552. évi török ostromának, hős hadnagyáról, valamint lehetőséget biztosítani a junior és ifjúsági korcsoportú versenyzők számára, hogy tudásukat megmutathassák.

Válogató verseny a korosztályos világversenyekre – írja az Agriasport. Három kontinens, 21 országának 300 versenyzője lép szorítóba a 68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Utánpótlás Emlékversenyen. Soha ilyen erős mezőny nem volt a viadal 1950 óta íródó történelmében. Többek között a kazah, amerikai, orosz, olasz válogatott legjobb junior és ifjúsági bunyósai érkeztek Egerbe.

A magyarok közül a válogatottságra pályázók válogató versenye is lesz a rangos egri sportesemény, amely az AIBA versenynaptárában is szerepel. A Kemény Ferenc Sportcsarnokban 2 ringben kedden 15 órától kezdődnek az előcsatározások. Az elődöntőket csütörtökön rendezik, a döntőket pénteken délután láthatja az érdeklődő közönség. A mérkőzések megtekintése ingyenes. A verseny rendezője a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, Egri Városi Sportiskola és az Észak – Magyarországi Ökölvívó Régió Központ. Főtámogató Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A házigazda Egri Városi Sportiskola (EVSI) együttesét öt-öt junior és ifjúsági korú, valamit három lány versenyző képviseli.

A négynapos verseny tervezett programjáért, ami kedden kezdődik, kattintsatok az Agriasport oldalára.

az eredeti hír itt elérhető