Szakképzések fejlesztése a Markhot Ferenc Kórházban

2018.03.06

A Markhot Ferenc Kórház 156 725 220 forintot nyert a „Szakképzések fejlesztése a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben” című EFOP pályázaton az intézményben dolgozó 46 szakember képzésének támogatására. A projekt megvalósulásával, a képzéseknek köszönhetően javulnak az egészségügyi szakmai tevékenység feltételei, csökken a gyógyító orvosok leterheltsége, csökken a hiányszakmának minősülő munkakörök aránya. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Markhot Ferenc Kórház a betöltetlen intézményi hiányszakmának minősülő munkakörök arányának csökkentését kiemelt feladatnak tekinti. Ennek érdekében a pályázat segítségével 46 fő képzését valósítja meg, ezáltal az egészségügyi szakmai tevékenység végzésére jogosító képesítéssel/felkészítéssel rendelkezők arányát öt százalékkal növeli az intézményben – tájékoztatott Szegedi Erzsébet, az egri kórház sajtóreferense.

A „Szakképzések fejlesztése a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben” című projekt megvalósulása során kettő aneszteziológiai szakasszisztens, hat betegkísérő, egy boncmester, két egészségügyi gázmester, egy endoszkópos szakasszisztens, nyolc felnőtt intenzív szakápoló, két fertőtlenítő sterilező, két hospice szakápoló, három műtéti szakasszisztens, négy műtőssegéd-gipszmester, két pszichiátriai szakápoló és gyógyfoglalkoztató és hat sürgősségi szakápoló tud a gyógyítás szolgálatába állni.

Az orvosi licencképzésben heten vesznek részt: diabetológia, neuroszonológia, palliatív orvoslás, szülészeti-nőgyógyászati ultrahang diagnosztika területeken. A fejlesztés, képzések megvalósulásával javulnak az egészségügyi szakmai tevékenység feltételei, csökken a gyógyító orvosok leterheltsége.

A projekt megvalósítása 2018.02.15-től 2019.12.15-ig tart.

Borítókép – Archív fotó: EH

az eredeti hír itt elérhető