Modern környezetben gyógyítják a demjénieket

2018.03.08

Tízmillió forintból újult meg a demjéni orvosi rendelő épülete, egy sikeresen elnyert Belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően. Az orvosi rendelő épületének felújítása már évek óta napirenden volt az önkormányzatnál. A település eddig saját forrásból nem tudott az épületfelújításra nagyobb összeget fordítani, de a pályázati forrásból mostanra sikerült megvalósítani.  Így biztosítani tudják a 21. századi körülményeket a pácienseknek és az ott dolgozóknak egyaránt.

Fotó: fuzeshirek.hu

Komfortosabbá és praktikusabbá alakították át belső tereket helyiséget, nyílászárókat cseréltek, felújították az elektromos hálózatot is – számolt be róla Fodor Géza polgármester.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője az átadón kiemelte – a választókerületnek szerethető települése Demjén, ahol most sor kerül a megújult orvosi rendelő átadására, ezzel is jobb körülményeket biztosítva a helyieknek. A képviselő felidézte az elmúlt évek eredményes közös munkáját. Úgy mint azt a régóta várt beruházást, amikor 2015. decemberében átadhatták a Demjént Egerszalókkal összekötő kerékpárutat, vagy azt az eseményt, amikor az önkormányzat, az állam és a helyi vállalkozók összefogásával létrejött a demjéni tófürdő, ami az  eddigieknél is jobban fellendítette a turizmust a településen. Hozzátette – ezek a fejlesztések egyszerre jobbá teszik a helyiek életét és az ide érkező turistákét. Nyilvánvalóan a turizmus is csak akkor tud működni, hogy ha a nyugalom és a biztonság megmarad a következő időszakban is.

 A fejlesztések nem állnak meg, több nyertes pályázattal rendelkezik még a település. A közeljövőben 11 millió forintból megújul a községháza, 50 millió forintból pihenő és sétautak épülnek, folytatódik a kerékpárút fejlesztés 80 millió millió forint ráfordítással.

az eredeti hír itt elérhető