Itt a tavasz, figyeljünk egymásra az utakon!

2018.03.10

Onnan tudni, hogy itt a tavasz, hogy csipognak a madarak és felbőgnek a motorok. A jó idő érkezésével egyre több kerékpáros is előveszi a bringát. A rendőrség fokozott óvatosságot kér mindenkitől!

Az autósok tekintsék egyenrangú partnernek az egy nyomvonalon közlekedőket, a kerékpárosok és motorosok pedig fokozott óvatossággal térjenek vissza az utakra a több hónap kihagyás után – kérik a szakemberek. A Heves Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Erdélyi Róbert ezzel kapcsolatban azt mondta: oda kell figyelni a járművek megfelelő műszaki állapotára, de arra is, hogy a sofőröknek megkopott a rutin a hideg hónapok alatt. Az autósoknak azt is tanácsolják a szakemberek, hogy ne kapkodják el a nyári gumira váltást, hiszen a tavasz első heteiben is sokszor van +7 fok alatt a hőmérséklet.

A rendőrség idén is segíti a bicikliseket

A lopás a biciklisek egyik legnagyobb félelme, ezért jött létre a BikeSafe program. Ennek keretében lefotózzák a bringát, felírják az egyedi azonosítójeleket, így ha egy esetleges lopás után megtalálják a kerékpárt, könnyebben visszajuttatható a jogos tulajdonosának. A biciklisek figyeljenek arra, hogy ahol kerékpárút épült, ott nem hajthatnak az úttesten – hangsúlyozzák a szakemberek.

az eredeti hír itt elérhető