Szép volt Dani! Aranyérmes az egri sportiskola ökölvívója

2018.03.11

A 68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen három érmet szereztek az Egri Városi Sportiskola fiataljai. A lányoknál Kiss Anna, a fiúknál pedig az ifjúsági korcsoportban Szőllősy Richárd bronzérmet szerzett. Danyi Dániel aranyérmes lett.

Három kontinens, 19 országának 269 versenyzője lépett szorítóba a 68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Utánpótlás Emlékversenyen, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Soha ilyen erős mezőny nem volt a viadal 1950 óta íródó történelmében. Többek között a kazah, amerikai, orosz, olasz válogatott legjobb junior és ifjúsági bunyósai érkeztek Egerbe a négynapos viadalra. A versenyzőket Martonné Adler Ildikó alpolgármester és Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke köszöntött.

Aranyérmes az egri Danyi Dániel

Danyi Dániel

A döntőkben 13 ország bunyósai léptek szorítóba. A kazah válogatott a 17 döntőséből 12 szerzett aranyérmet, így az összesített pontversenyt is az ázsiai ország válogatottja nyerte, Az oroszok a junioroknál 6 elsőséget gyűjtöttek be. A MÖSZ rendezésében az Eger Városa és az Egri Városi Sportiskola támogatásával lebonyolított rangos sporteseményen a házigazda magyarok öt aranyérmet tartottak itthon – részletezi az Agriasport.

A hölgyek 2 elsőségét követően az ifjúsági korosztályban Danyi Dániel (EVSI), Barbosu Tibor (MTK) és Orbán Adrián (Kecskemét) nagy csatában győztesen hagyta el a ringet. A horvátok, amerikaiak és ukránok 2-2 aranyéremnek örülhettek.

A legjobb magyar versenyző díját is Danyi Dániel kapta.

Dorkó Péter az EVSI vezetőedzője igazán büszke lehet nagyszerű adottságú versenyzőire, értékelése valamint a részletes eredménylista elolvasható az Agriasport.hu oldalon, ide kattintva.

Az EgerTV így tudósított a rangos sporteseményről:

az eredeti hír itt elérhető