E-sport a Fradiban

2018.03.14

Az FTC új igazolása Novák Dániel, aki a március 23-24-i V4 Future Sports Festivalon képviseli először a Fradit rangos e-sport viadalon. A cél a FIFA e-vb részvétel.

A Ferencvárosi Torna Club elektronikus sport (e-sport) versenyzője Novák Dániel kizárólag FIFA játékban versenyez. A klub az elektronikus játékok iránt érdeklődő fiatal generáció figyelmét kívánja a labdarúgás felé fordítani.

Novák Dániel – Fotó: Kovács Bence

Novák Dániel 25 éves, szoftverfejlesztőnek tanul, korábban focizott és játékvezetőként is tevékenykedett. Általános iskolás korában kezdett el a FIFA játékkal játszani, majd középiskolásként döntötte el, hogy versenyezni fog. Több amatőr és országos versenyt is megnyert. Hétköznap napi 2-3 órát, hétvégén 8-9 órát gyakorol. Dani versenyzői nevét a népszerű japán képregény- és rajzfilmsorozat, a Dragon Ball ihlette, Gogeta pedig kapott egy brazilos végződést: így született meg Gogetinho.

Novák Dániel a március 23-24-i V4 Future Sports Festivalon képviseli először a Ferencvárost. A tornán a legjobb magyar, lengyel, cseh és szlovák e-sportolók vesznek részt, a selejtezőkből mindössze nyolcan jutottak be a főversenyre. Aki megnyeri a PlayStation 4 divíziót, az a 40 ezer eurós pénzdíj mellett részvételi jogot nyer a FIFA e-világbajnokság kvalifikációs rájátszásába, vagyis a világ legjobb 64 PS-es játékosa közé jut! A 2018-as tornától kezdődően a viadalt már FIFA e-világbajnokságnak hívják, a kvalifikáció pedig 2017 novemberében kezdődött. A PlayStation és az Xbox ágakon lehet eljutni egészen a vb-döntőig, ahol a két konzol legjobbja két meccsen – egy PS-es és egy Xboxos összecsapáson – dönti el a világbajnoki cím sorsát.

az eredeti hír itt elérhető