Március 15: Egriek is voltak a Békemenetben

2018.03.15

Orbán Viktor miniszterelnök Országház előtt tartott ünnepi beszédét sok egri hallhatta a saját fülével március 15-én, többek között a város és térsége országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt. 

Még soha ennyien nem vettek részt Békemeneten az eddigi adatok alapján – ezt Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója közölte az MTI-vel. A kormánypárti politikus azt mondta: óriási tömegek érkeztek a Kossuth Lajos térre, köztük a Fidesz országgyűlési képviselői is, támogatóik kíséretében. Részt vett a Békemeneten Eger országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt is, mint erről Facebook oldalán közzétett bejegyzése is tanuskodik.

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szervezőinek célja a Békemenettel az, hogy kinyilvánítsák a haza és a nemzet iránti elkötelezettségüket, és erőt, egységet és méltóságot mutassanak. Azt is demonstrálni kívánják, hogy a belső és külső ellenféllel szemben egyaránt megvédik az elmúlt nyolc év eredményeit.

Orbán: hajrá magyarok!

A Békemenet a budapesti Bem térről a Parlament elé vonult csütörtök koradélután, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet a nemzeti ünnep 170. évfordulóján.

– Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk föl soha – jelentette ki a kormányfő. Kifejtette: ismét eljött a nap, amely minden magyar ember szívét fölemeli, az a nap, amikor magyar nyelven írták be a világtörténelem nagykönyvébe a szót: szabadság. Szerinte el akarják venni az országunkat, nem egy tollvonással, mint száz éve Trianonban, most “azt akarják, hogy néhány évtized alatt önként adjuk át másoknak”, más földrészről érkező idegeneknek, akik nem beszélik a nyelvünket, nem tisztelik a kultúránkat, törvényeinket és életformánkat.

A Békemenet résztvevői a díszünnepségen az Országház előtti Kossuth Lajos téren (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Orbán Viktor kifejtette: azok az országok, amelyek a határaiknál nem akasztják meg a bevándorlást, elvesznek, felemésztik őket. A miniszterelnök beszédében azt kívánta, hogy Magyarország legyen szabad, független és magyar ország. “Benne van minden, amire szükségünk lehet” – hangsúlyozta, hozzátéve: Magyarország volt is, van is, a kérdés most az, hogy lesz-e.  “Magyarok, magasba a zászlókat, menjetek és harcoljatok, éljen a magyar szabadság, éljen a haza, fel, győzelemre, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta szónoklatát Orbán Viktor.

az eredeti hír itt elérhető