Ezt történt az éjszaka: baleset, útzár, buli a benzinkúton

2018.03.18

Az időjárás bőven adott munkát a hivatásos szerveknek az éjszaka folyamán. Balesetek követték egymást, nem egy személyi sérüléssel járt. Volt áramkimaradás, a pihenőhelyen ragadt utazók meg zeneszó mellett várakoztak.

Baleset történt Karácsondnál az éjszaka: három autó ütközött, hárman meg is sérültek, erről még éjszaka írtunk. A gyöngyösi és hatvani hivatásos tűzoltók két embert kimentettek a roncsok közül, majd átadták őket a mentőknek. A Heves megyei tűzoltóknak nem ez volt az egyetlen feladatuk a viharos éjszaka folyamán: vezetékekre dőlt fákhoz és elakadt járművekhez is riasztották őket.

Buli az M3-ason

Több százan (köztük az Időkép stábjának egy része is) a Geleji Pihenőhelyen rekedt éjjel, mivel Miskolc irányában egy kamion eltorlaszolta a sztrádát. Azt írták Facebook oldalukon, hogy szerencsére a pihenőhelyen kellemesen meleg volt, senki nem türelmetlenkedett és még zenét is hallgathattak:

Megsérült az a kamionsofőr is, aki járművével szalagkorlátnak ütközött az M3-as autópálya főváros felé vezető szakaszán. Az éjszaka folyamán az intenzív havazás miatt teljes szélességében lezárták az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalát a 114-es kilométer és az M30-as csomópont közötti szakaszon. A sztráda forgalmát a 3-as főútra terelték, a közlekedők az M30-as csomópontnál térhettek vissza az M3-as autópályára. Az útzárat reggelre feloldották.

Az M5-ösön és az M0-áson is volt baleset bőven. Például lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsikat szállító tréler az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, az 55-ös kilométernél. A katasztrófavédelem itt összesítette, hogy mi mindennel volt dolguk éjszaka.

Tűzoltók az M3-ason március 17-én, éjszaka (Fotó: nyírbátori hivatásos tűzoltó-parancsnokság beavatkozó állománya)

Szintén az éjszaka folyamán megdőlt villanyoszlopok helyreállítása miatt teljes szélességében lezárták a 33-as főutat Besenyőtelek belterületén az éjszaka folyamán. A helyreállítást az áramszolgáltató még éjszaka megkezdte, a munkák idejére az érintett útszakaszt a rendőrség teljes szélességében lezárta.

Vezetékszakadás miatt közel 2 ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás éjszaka megyénkben. A szolgáltatás visszaállításán azonnal elkezdtek dolgozni a szakemberek, így először Heves és Pély településeken jött vissza az áram, majd Hevesvezekény, Tarnaszentmiklós területén is. Országosan 16 ezer háztartásban volt áramszünet reggelig.

Így nézett ki a Dobó tér éjfélkor

Ezt mutatta az Időkép webkamerája éjszaka

Hajnal 3 óra körül hóeltakarítás miatt lezárták az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalát Füzesabonynál, a munkák idejére a füzesabonyi lehajtónál a rendőrök a Nyíregyháza irányába tartó gépjárműveket a 3-as számú főútra terelték. Mostanra ott is végeztek a munkálatokkal.

A hóviharral járó erős szél miatt kettétört villanypózna a 33-as főút mellett Debrecen határában (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

A tűzoltók és a rendőrök mellett a katonák is kivették a részüket a munkából. A katonák szombat éjszaka és vasárnap reggel több, árokba csúszott jármű mentésében nyújtottak segítséget az M3-as autópályán és a 4-es számú főúton, és készenlétben állnak vasárnap is, ha segítség kell.

A reggeli órákra megszűnt a forgalomkorlátozás az M3-as autópályán – közölte az Útinform vasárnap délelőtt. Az időjárási viszonyok miatt elrendelt intézkedés a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket érintette. A teherautókat és kamionokat a 18-as kilométernél lévő parkolóba terelték, az M31-es autópályáról sem hajthattak fel az M3-asra.

Az éjszaka és vasárnap is folyamatosan végzi Eger útjainak, járdáinak síkosságmentesítését a Városgondozás Egerért.

Az ország nagy részén további havazásra, viharos szélre, hófúvásra figyelmeztetnek. Több megyére vasárnapra is kiadta a legmagasabb fokú figyelmeztetését a meteorológiai szolgálat, köztük Heves megyére is.

az eredeti hír itt elérhető