Férfi kézilabda – Elmaradt a szoros csata Balatonfüreden

2018.03.19

Vereséget szenvedett az Eger SBS-Eszterházy férfi kézilabda csapata a K&H Liga 21. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Együttesünk Balatonfüreden 32-21 arányban maradt alul házigazdáival szemben.

A bronzéremért harcoló Csoknyai-legénység számított a találkozó esélyesének. A mieink december közepe óta nem tudnak nyerni a honi pontvadászatban, ráadásul három meghatározó játékosa nélkül (Aflitulin eltiltását tölti, Füzi és Dobó sérült) volt kénytelen felvenni a harcot – olvasható az agriasport.hu oldalon.

Tóth Edmond fiai egyetlen pillanatig sem vezettek a találkozón. A tizedik perc végéig tudtuk tartani a lépést a Füreddel. 5-4-nél Bajorhegyit küldték ki két percre a játékvezetők, ebben a rövid periódusban háromszor is betalált az ellenfél. Négygólos hazai vezetésről visszajöttünk mínusz kettőre, azonban Szemjonov és Varsandán irányításával az első felvonás befejezése a házigazdáknak sikerült jobban.

Fordulást követő percek kiegyenlített küzdelmet hoztak, azonban 17-13-at követően ismét fölénk kerekedett a BKSE. Fáradttá, és kissé hitehagyottá vált az Eger, a különbség pedig ezáltal egyre csak nőtt. A vége előtt két perccel beállt a tízgólos (30-20) differencia is. Takács Bence hétméteres találatára Máthé Dominik és Kemény László is válaszolt, így 32-21-re diadalmaskodott a Balatonfüred.

A játéknap további mérkőzésein Budakalászon nyert a Gyöngyös. Két pontot szerzett a Veszprém, a Dabas és a Tatabánya.

Az Eger SBS-Eszterházy legközelebb szombaton a Ceglédet fogadja a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. 

A további részletekért kattintsatok az Agriasport oldalára!

Borítókép – Archív fotó: Lénárt Márton

az eredeti hír itt elérhető