Elítélteknek meséltek életükről az olimpikonok

2018.03.20

A párbajtőrvívó Nagy Tímea és a birkózó dr. Hegedűs Csaba a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagjaiként érkeztek az egri börtönbe. Ötvenen hallgathatták őket.

Empátiával kell kezelni ezeket az embereket, a saját példámmal pedig bizonyítani tudom, hogy sosem késő megváltozni – mesélte dr. Hegedűs Csaba, aki birkózóként az 1972-es müncheni olimpián szerzett aranyérmet. Elmondta: egy világversenyen érzi csak igazán az ember, hogy mennyire picike porszem a nagyvilágban.

Nagy Tímea 2000-ben Sidneyben, 2004 Athénben szerzett aranyat. A párbajtőrvívó arról beszélt, a sikerekért sokat kell tenni, egy olimpiai aranyéremért például legalább húsz évnyi kemény munkával kell megdolgozni, mégsem a sportsikereket, hanem három gyermekét tartja élete legnagyobb eredményének. Minden ember alapvetően jónak születik – tette hozzá.

A keddi program gondolata a téli olimpia idején született meg az intézet vezetőinek körében, akkor vették fel a kapcsolatot a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületével – mesélte Simon Tamás. A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet alezredese örömmel számolt be a többszörös túljelentkezésről, de sajnálta, hogy most csak ötven rabnak adatott meg a lehetőség találkozni az olimpikonokkal.

A program külön érdekessége volt, hogy dr. Hegedűs Csaba szerezte a 100., Nagy Tímea pedig a 150. magyar olimpiai aranyérmet.

az eredeti hír itt elérhető