Éljen az Egri Bikavér – egy éve hungarikum

2018.03.22

Megadta a módját és méltón ünnepelte meg Eger azt, hogy immár egy esztendeje tartjuk számon a hungarikumok között az Egri Bikavért. A cím megtisztelő és széles összefogásnak köszönhető – fogalmazott a szerdai ünnepségen Habis László polgármester.

Bor, torta és persze jó hangulat is volt a szerdai rendezvényen – volt is mit ünnepelelni, hiszen egy éve, hogy az Egri Bikavér hungarikummá vált, s így számon tartják egy nívós körben. Az ünnepi program 15 óra 52 perckor díszlövéssel kezdődött, majd az egri vitézek vonultak fel.

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke, Pál Sándor köszöntő beszédében kiemelte, nem kétséges, hogy kiemelt minőségű és értékű termékről van szó, ám tenni kell azért, hogy az Egri Bikavér a jövőben is kedvelt és népszerű legyen. Habis László, Eger polgármestere rámutatott, a hazai vörösborok közül elsőként az Egri Bikavér nyerte el a megtisztelő címet, s ennek a város vezetőjeként, de személy szerint is nagyon örül. Mint fogalmazott: az elismerés széles körű összefogásnak köszönhető, a sikerben a termelők mellett a jó ízlésű fogyasztóknak is nagy szerepe van.

A rendezvényre látogatók az Eger környéki borászok által felajánlott legjobb Egri Bikavéreket, valamint a Marján Cukrászda különleges Egri Bikavérrel készült tortáját kóstolhatták meg. Az ünnepséget tűzijáték zárta.

Nemes Róbert fotói:

az eredeti hír itt elérhető