Íme az Egri Kulturális és Művészeti Központ márciusi és áprilisi képzőművészeti programjai

2018.03.22

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ tavasszal is számos képzőművészeti programmal várja az érdeklődőket.

A kicsiktől a nagyokig bárki megtalálhatja a számára szimpatikus programot repertoárukban.

Andreja Jovic szerb illusztrátor és grafikus kiállítása Titkos ösvények /The Great Arcana/ címmel nyílt meg szerdán, 17 órakor a Vitkovics Alkotóház és Művésztelepen. A különleges, hétköznapinak egyáltalán nem mondható gyűjteményt Pieronymus Kosch, kép-író gondolataival adták át a nagyérdeműnek. A tárlat április 28-ig, a Vitkovics Alkotóház és Művésztelep nyitvatartási idejében tekinthető meg.

Március 24-én kerül sor a Szivárvány Szombat nevezetű, egész napos képzőművészeti alkotóműhelyre, ahová 7 éves kortól várják az alkotni vágyókat. A nap folyamán tervezés, metszés, nyomtatás és montípia is lesz. Az alkotóműhely vezetője, Gyöngy Csilla, havi egy alkalommal (következő időpont: április 28.) várja az érdeklődőket a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.

Áprilisban is várják a képzőművészet szerelmeseit. Április 4-én kerül sor Járható út című sorozat első bemutatkozójára, a jászfényszarui Bugyi István József grafikusművész és diákjai kiállítására a Forrás Galériában. Az eseményt Lovászné Török Magdolna, a IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója nyitja meg. A tűzben pikturális csodája iránt érdeklődő és elkötelezett alkotóknak a Forrás Zománcművészeti
Műhelyt ajánljuk a következő időpontokban: április 6., 10., 13., 17., 20., 24., 27. keddenként 16 órától
és péntekenként 15 órától.

Örömmel várják április 7-én, 9 órától az Olajfestészeti Workshopon, ha teljesen kezdő, ha már készített néhány képet, de elakadt a továbblépésben, ha már rajzolt, de szeretne festeni is, ha az olajfestés technikáját szeretné megtanulni. Szivárvány Képzőművész Körön vehetnek rész a 6-14 éves gyerekek a következő időpontokban:
április 5., 12., 19., 26. 15:45-17:45.

Április 11-én Föld Napja Fotókiállítás nyílik Dr. Molnár Gyula nyugalmazott egyetemi adjunktus, fotóművész természetfotóiból, a Forrás Sikátor Galériában, melyet az „Alföld természeti értékei” című vetítéssel egybekötött előadás követ.

Április 15. és 16. között az Egri Kulturális és Művészeti Központ Vitkovics Alkotóháza, Art Aktív Intenzív Tavasz-érett néven, 2 napos intenzív, rajz és festészet kurzust tart felnőttek részére.

Az április nemcsak a képzőművészeti szempontból jelentős, hiszen a hónap elején, húsvét vasárnap, egész napos családi programmal várja az érdeklődőket az Egri Kulturális és Művészeti Központ. Az Égig érő tojásfa nevet viselő húsvéti program repertoárjában fellelhető az állatsimogató, a népi körhinta, a nyuszi kereső játék, az óriás fajátékok, a célba dobó játék, a patkolt- és pingált tojások kiállítása, bemutatása, húsvéti tojások és díszek készítése hagyományos és modern technikákkal, csokiszökőkút kóstolóval, csokoládévásár, locsolóvers-tanítás és locsolkodó verseny. Emellett két színpadi produkcióra is sor kerül: Tavaszi táncolda a Rutkai Bori Bandával-családi koncert, és a Csacska Nyulacska-zenés mesejáték.

az eredeti hír itt elérhető