Közlekedési információk az Eger Rallye-val kapcsolatban

2018.03.22

Eger és térsége ez évben ismét otthont ad a hazai és nemzetközi érdeklődéssel kísért Országos Rallye Bajnokság nyitófutamának. A 2018-as verseny sorrendben a 13. Eger Rallye. Az esemény idegenforgalmi szempontból is igen nagy jelentőségű, hiszen városunkba sok ezer látogató érkezik ezekben a napokban.

A verseny keretében az alábbi, főbb eseményekre kell számítani Eger belvárosában:

Március 23-án, pénteken 16.00 – 22.00 óra között rendezik meg az ünnepélyes rajtceremóniát a Dobó téren.
Március 24-én, szombaton 16.00 – 19.00 óra között tartják a főtéren a Rallye2 szakág eredményhirdetését.
Március 25-én, vasárnap 16.00 – 21.00 óra között rendezik az Országos Bajnokság eredményhirdetését, ugyancsak a Dobó téren.

A versenyautók a fentiekben megjelölt időintervallumban, mindhárom napon a Harangöntő utca – Dobó utca – Kis Dobó tér útvonalon közelítik meg a Dobó teret, majd a Bajcsy-Zsilinszky utcán keresztül hagyják el a helyszínt – tájékoztatott Zentai László, önkormányzati sajtóreferens.

Miután a rajt- és záróceremónia útvonalán nagyszámú nézőközönségre lehet számítani, mind a gyalogosok, mind a gépjárművek mozgása rendkívül korlátozott lesz.

Kérik a közlekedőket, hogy a jelzett időpontokban lehetőség szerint kerüljék el járműveikkel a belvárost.

A balesetek megelőzése érdekében útlezárásra lehet számítani pénteken, a Kossuth Lajos utcában, a Hatvani kapu téri csomóponttól az Egészségház utcáig. Lezárják a Harangöntő utcát, a Dobó utcát, a Bajcsy-Zsilinszky utcát, az Érsek utcát és a Fellner utcát.

Szombaton és vasárnap a Harangöntő utcában, a Dobó utcában és a Bajcsy-Zsilinszky utcában kell forgalomkorlátozásra számítani.

A verseny időtartama alatt – szervízpark, technikai gépátvétel stb. – torlódásra lehet számítani a Kisasszony utcában, a „Kisasszony piac” környezetében, a Faiskola utca – K2-es út kereszteződésénél és a Hadnagy utca – Ady Endre utca kereszteződésénél, az Érsekkert bejáratánál. Kérik, hogy – amennyiben lehetséges – járműveikkel kerüljék el, ellenkező esetben óvatosan, körültekintően közelítsék meg ezeket a helyszíneket.

A pénteki nyitórendezvény időtartama alatt a Minorita templom gyalogosan az Eszperantó sétányon keresztül lesz megközelíthető. Felhívják a rallye nyitó ceremónia nézőinek figyelmét, hogy saját testi épségük megóvása érdekében csak a gyalogos közlekedésre kijelölt helyen tartózkodjanak, így tegyék lehetővé a balesetmentes lebonyolítást. Az útlezárásokat az Egri Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet, az Agria Polgárőr Egyesület, valamint az Agria Speciális Tűzoltó és Mentő Csoport biztosítja.

az eredeti hír itt elérhető