Vámos Csaba garanciát vállal!

2018.03.22

Vámos Csaba,  Heves 1. sz. választókerület független országgyűlési képviselőjelöltje  nem a levegőbe beszél. Március 19-én megjelent egy egri közjegyző előtt és un. „Erénygarancia vállalást” adott ki. Felkészült arra az esetre, ha sikerülne az április 8-ai országgyűlési választáson mandátumot szereznie. Parlamentbe jutásakor, annak  teljes idejére egyoldalú, végrehajtható és visszavonhatatlan kötelezettséget vállat önmagára és a választópolgárok irányába biztosítva őket arról, hogy becsületesen végzi majd munkáját.

Vámos Csaba – Fotó: Nemes Róbert

Lássuk mi az, amire garanciát vállalt. Szemezgessünk!

  • Az egyéni választókerületben a választójoggal rendelkező polgárok számára, megválasztása esetén közösségi oldalt hoz létre, ahol folyamatosan tájékoztatja a választókat tevékenységéről, mindennapi munkájáról és hozzászólási lehetőséget biztosít, valamint tájékoztatást ad arról, hogy mikor és milyen kérdésben várható szavazás az Országgyűlésben.
  • Garanciát ad arra is, hogy a választók visszajelzéseit, javaslatait és kéréseit a felszólalásai, javaslattételei és módosító indítványai alkalmával szem előtt tartja és a döntéshozatalbeli szavazatainál figyelembe veszi.
  • Vállalja, hogy munkája során nem pártérdekeket vagy más érdekcsoportok vagy magánszemélyek érdekeit képviseli, hanem kizárólag a választókerület polgáraiét a képviseleti demokrácia és a jogállamiság szellemében.
  • Vállalja, hogy a mandátuma idején hatályos, korábbi, civil foglalkozásából származó jövedelmemén felüli, országgyűlési képviselői juttatásokról, a Magyar Állam javára lemond.
  • Függetlenségét a mandátum lejártáig, megszűnéséig megőrzi.

Zárásként leszögezi Vámos Csaba, ha ezeket megszegi, akkor 1.025.014 Ft-ot fizet a Magyar Állam javára és haladéktalanul lemond a mandátumáról.

az eredeti hír itt elérhető