Hidvéghi Balázs: Sorsdöntő választás előtt állunk

2018.03.27

Magyarország biztonságát és az eddig elért közös eredményeket veszélyezteti, ha engedjük, hogy hazánk bevándorló ország legyen. Most sorsdöntő választás előtt állunk, április 8-án az országunkról, a sorsunkról, a jövőnkről döntünk hosszú időre, talán végérvényesen  – mondta Hidvéghi Balázs a FIDESZ kommunikációs igazgatója a teltházas poroszlói lakossági fórumán.

Fotó: Nemes Róbert

Magyarország nemet mond arra az Európai Unió, az ENSZ, vagy bármilyen más Magyarországon kívüli szereplő, szervezet ránk kényszerítsen olyan döntéseket, amelyek kapcsán tízezres, százezres nagyságrendben bevándorlókat, migránsokat kellene befogadnunk. Ugyanis az Európai Unióhoz való csatlakozásunkkor nem mondtunk le arról a jogunkról, hogy meghatározzuk, kivel akarunk együtt élni – húzta alá a politikus.

Véleménye szerint az ellenzékre a migráció kérdésben nem lehet számítani, ők lebontanák a határzárat és egyértelműen a Soros-tervet hajtanák végre. Hozzátette a baloldali erők képviselői az Európai Parlamentben eddig minden migránspárti döntést támogattak, a Jobbik –  “megbízhatatlan, komolytalan társaság”, míg Karácsony Gergely “valódi köpönyegforgató”.

Ha megvalósulna a betelepítés, az hatalmas pénzeket vonna el a magyar emberektől és a fejlesztésektől. Kiemelte azt is: meg kell őrizni az eddig elért közös eredményeket, mint a családtámogatás, a CSOK, a rezsicsökkentés, vagy a nyugdíjprémium, mert azokat az összegek, amiből ez idáig fejlődni tudott az ország másra kellene fordítani.

Fotó: Nemes Róbert

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselő is jelen volt a fórumon, ahol kifejtette: az országos eredmények mellett fontos a térségben és itt helyben, Poroszlón  az elért eredmények megvédése.

Példaként emelte ki: hogy megépül az M25-ös út, és ilyen módon Eger és térsége bekerül az országos vérkeringésébe. Kerékpárút épül Poroszló és Tiszafüred között 1,3 milliárd forintból, de az Ökocentrum is 800 millió forint támogatásban részesül. Az elmúlt négy év alatt óvodák, iskolák és az orvosi újultak meg és 19 utca kapott aszfaltburkolatot a településen, ezek a beruházások a helyiek életét tették jobbá – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Bornemisza János, Poroszló polgármestere kiemelte: meg kell védeni azt a fejlődést, amit az elmúlt négy év alatt elért az önkormányzat. Ezek nagymértékben köszönhetők, annak, hogy a kormány 370 millió forint adósságtól szabadította meg a települést, így fejlődésre tudott koncentrálni.

az eredeti hír itt elérhető