Uniós Fejlesztések Nyílt Napja a termálfürdőben

2018.03.31

Egerben érkezett utolsó állomásához az Uniós Fejlesztések Nyílt Napjának országos sorozata, ami bemutatja az uniós forrásoknak a felhasználásával megvalósult sikeres hazai projekteket.

Ilyen az egri termálfürdő is. A fejlesztések bemutatására a fürdő területén egész nap családi programokkal várták a fürdőzőket, valamint játékos vetélkedőkkel ismerkedhettek meg az európai fürdőkultúra és az Európai Unió történetével is. A fürdő 2013-ban újult meg 770 millió forintból, ennek 49%-a uniós támogatás. Bővültek a szolgáltatások és nagyobb lett a vízfelület is.

Megépült a fürdőház két termálvizes medencével, a csúszdarendszer, babamedence, de megvalósult a kültéri termálvizes és a régi kavicsos medence teljes felújítása is, célok között szerepel továbbá a fedett rész fejlesztése és az élményelemek bővítése – mondta Lugosi Dénes ügyvezető

Eger is nagymértékben tudott fejlődni  az uniós forrásokból – számolt be róla Habis László polgármester. Az előző ciklusban 12 milliárd forint érkezett a városba, többek között a várrekonstrukcióra, belváros rehabilitációra, közműfelújításra és intézményhálózat fejlesztésre fordították. A jelenlegi uniós ciklusban 13 milliárd forint érkezik, aminek jelentős részét gazdaságélénkítésre és munkahely teremtésre fordítják.

Többek között ilyen munkahelyteremtő beruházás a déli iparterület bővítése, ami 1,5 milliárd forint uniós támogatással, továbbá kormányzati és önkormányzati segítséggel valósul meg. A polgármester hozzátette– a cél, hogy a város szellemi és gazdasági központ legyen.

 

az eredeti hír itt elérhető